/ Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Do zmage po kazenskih strelih

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so novo sezono v Alpski hokejski ligi začeli z zmago proti EC Bregenzerwald.

Jesenice – Pretekli konec tedna se je začela nova sezona v Alpski hokejski ligi. V njej znova nastopajo hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice, iz Slovenije pa še Celjani.

Za uvod so Gorenjci odšli na gostovanje v Avstrijo, kjer so se pomerili z EC Bregenzerwald, ekipo, ki se je lani uvrstila v končnico Alpske hokejske lige. Tekma je bila napeta. Rezultat po treh tretjinah je bil 2 : 2. Za Železarje sta zadela Jakob Pečnik in Maks Selan. Domačini so imeli v podaljšku dvakrat igralca več, a je obramba z Žanom Usom zdržala. Tekma se je končala s streljanjem kazenskih strelov. Železarji pa so jo v svojo korist odločili šele po kazenskih strelih. Uspešen je bil Erik Svetina, Žan Us pa je vse strele domače ekipe ubranil. Za igralca tekme je bil razglašen Pečnik.

Jeseničani bodo v četrtek v 2. krogu igrali doma. V Podmežaklo prihaja KHL Sisak, edini hrvaški predstavnik v ligi. Tekma se bo začela ob 19. uri. Dva dni kasneje se bodo znova pomerili z Bregenzerwaldom, tokrat doma. Želijo si uspešnejše sezone, kot je bila lanska, ko se jim v Alpski hokejski ligi ni uspelo uvrstiti v končnico.