policija varnost stop policija / Foto: Tina Dokl

Radovljiški policisti so prejšnji teden hitro izsledili osumljenca drznih tatvin. / Foto: Tina Dokl

Drzni tat v priporu

Radovljiški policisti so prijeli domnevnega storilca drznih tatvin na območju Radovljice.

Radovljica – Radovljiški policisti so prejšnji teden prijeli 59-letnega moškega, ki ga utemeljeno sumijo storitve dveh drznih tatvin na območju Radovljice. V četrtek so ga s kazensko ovadbo privedli k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Kranju, ki je zanj odredila pripor.

Policisti so bili 3. septembra okoli 13. ure obveščeni o dveh drznih tatvinah na območju Radovljice. Z intenzivnim zbiranjem obvestil, opisom storilca, ki so ga podali občani, in pregledom okolice so izsledili in prijeli 59-letnega moškega, ki naj bi drzni tatvini storil na posebno drzen način. Sumijo ga, da je tega dne okoli 9.30 iz odklenjenega parkiranega tovornega vozila oškodovanki ukradel denarnico z vsebino in nakit. Okoli poldneva naj bi iz odklenjenega stanovanja druge oškodovanke, ki je bila ta čas v kuhinji, ukradel denarnico z vsebino, cigarete in denar. Ob zapuščanju večstanovanjskega objekta je isti oškodovanki ukradel še žensko kolo, ki je odklenjeno stalo pred objektom. Večino ukradenih predmetov so policisti oškodovankama že vrnili.

Policisti so osumljencu, ki so ga že večkrat obravnavali zaradi podobnih premoženjskih kaznivih dejanj, odvzeli prostost in odredili pridržanje, v četrtek pa so ga s kazensko ovadbo privedli k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Kranju. Preiskovalna sodnica je na predlog okrožnega državnega tožilca za 59-letnika odredila pripor. Zaradi kaznivega dejanja velike tatvine mu grozi kazen zapora do pet let. Policisti sicer nadaljujejo zbiranje obvestil tudi o morebitnih drugih kaznivih dejanjih, ki bi jih lahko storil osumljenec, ali morebitnih dodatnih oškodovancih. O vsem bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Poskrbite za varnost

Policisti ponovno opozarjajo na samozaščitno ravnanje, saj je vsak v prvi vrsti odgovoren, da poskrbi za zaščito svojega premoženja pred nepovabljenimi gosti. Parkirana motorna vozila, kolesa in druga prevozna sredstva redno zaklepajte, prav tako vrata stanovanj, okna pa zapirajte, svetujejo policisti. Poskrbite tudi, da na vidnih mestih in brez nadzora ne puščate predmetov, ki bi zanimali tatove. Če do tatvine vseeno pride, takoj pokličite interventno številko policije 113 in dejanje prijavite. Bodite pozorni na opis osumljenca in prevoznega sredstva, s katerim se prevaža.