novinarska konferenca predstavitev smučarke skakalke zimska sezona 2023-2024 smučarska zveza slovenije skoki letalnica skakalnica / Foto: Gorazd Kavčič

Ema Klinec že na prvi tekmi ugnala konkurentke

S tekmama v Courchevelu se je minuli teden začela poletna velika nagrada v smučarskih skokih, že na prvi pa je slavila Ema Klinec.

Kranj – Slovenska reprezentantka Ema Klinec, sicer pa članica SSK Norica Žiri, je že leta 2013 v Courchevelu premagala vso konkurenco smučarskih skakalk, uspeh pa je ponovila minuli torek, ko je desetič v karieri stopila na zmagovalni oder tekme poletne velike nagrade. Nika Prevc na koncu zasedla šesto mesto, točke pa sta osvojili še Katra Komar in Taja Bodlaj. Odlično je našim skakalkam kazalo tudi na drugi tekmi, ko je Nika Prevc po prvi seriji vodila, v finalu pa je padla, saj se ji je v zraku odpel zatič v vezi in je izgubila ravnotežje. Na koncu je zasedla deveto mesto. Ema Klinec je bila deseta, Ajda Košnjek pa trideseta.

Med moškimi je bil na obeh tekmah najboljši Avstrijec Stefan Kraft, od naših pa sta točke osvojila Žiga Jelar in Žak Mogel.

×