V dveh objektih bo 46 stanovanj. / Foto: Simulacija Stanovanjski Sklad

V dveh objektih bo 46 stanovanj. / Foto: Simulacija Stanovanjski Sklad

Gradnja stanovanj sredi Jesenic

Z urejanjem komunalne infrastrukture se na Jesenicah začenja projekt izgradnje stanovanjske soseske z dvema večstanovanjskima objektoma na območju ob TVD Partizan. Mesto bo v dveh letih dobilo šestinštirideset novih javnih najemniških stanovanj.

Jesenice – Sredi Jesenic, na območju med TVD Partizan in objektom nekdanje čistilnice, se začenja gradnja nove soseske z dvema novima večstanovanjskima objektoma. Gre za dolgo časa napovedovani in težko pričakovani projekt Stanovanjskega sklada Republike Slovenije, ki bo Jesenicam prinesel 46 novih javnih najemniških stanovanj. Znan je tudi že izvajalec gradbenih del, to je Gorenjska gradbena družba iz Kranja.

Najprej gradnja komunalne infrastrukture

Projekt se začenja z izgradnjo komunalne infrastrukture na zemljišču, ki je sicer v lasti Stanovanjskega sklada, a se je Občina Jesenice zavezala, da bo poskrbela za komunalno opremo. Tudi za ta del gradnje je bila za izvajalca izbrana Gorenjska gradbena družba. V petek je že potekala uvedba v delo, zgradili pa bodo cestno omrežje z razsvetljavo, vodovodno in hidrantno omrežje, kanalizacijo ter vročevodno, elektroenergetsko in telekomunikacijsko omrežje. Vrednost gradnje je nekaj manj kot 750 tisoč evrov (brez DDV).

Kot so povedali na Občini Jesenice, se bosta na novo komunalno opremo navezala tudi obstoječa sosednja objekta, to je večstanovanjski objekt Viktorja Kejžarja 1 in stavba TVD Partizan.

Gradnja blokov po novem letu

Kmalu po novem letu pa se bo začela tudi gradnja obeh stanovanjskih objektov. Kot izhaja iz projekta, bo v njima 46 stanovanj, ki bodo velika od 38 do 85 kvadratnih metrov. Nižji stolpič bo imel pritličje in dve etaži, višji pa pritličje in tri etaže. Parkiranje bo omogočeno v podzemni garaži ter na zunanjih parkiriščih ob dostopni cesti. Poskrbeli bodo tudi za ureditev javnih parkovnih površin.

Projekt je vreden 6,7 milijona evrov (brez DDV), zanj pa je sklad dobil posojilo CEB banke.

Na Stanovanjskem skladu so nam povedali, da bo gradnja trajala predvidoma 14 mesecev, stanovanja pa naj bi bila vseljiva do konca leta 2026.

Nova soseska bo umeščena na območje OPPN Partizan, ki se nahaja ob glavni cesti skozi Jesenice pod stavbo TVD Partizan.