Selektor Edo Terglav je jeseni prevzel vodenje slovenske hokejske reprezentance. / Foto: Vilma Stanovnik / Foto:

Hokejisti se bodo zbrali na Bledu

V začetku prihodnjega tedna se bo slovenska moška članska hokejska reprezentanca zbrala na Bledu, kjer bo začela priprave na zaključni kvalifikacijski turnir za nastop na zimskih olimpijskih igrah leta 2026.

Bled – Naša moška članska hokejska reprezentanca, ki se je spomladi znova uvrstila med elitne hokejske države sveta, se bo tokrat zbrala dobra dva meseca prej kot običajno. Razlog za to so zaključne kvalifikacije za nastop na 25. zimskih olimpijskih igrah leta 2026, ki bodo potekale v Milanu in Cortini d'Ampezzo.

Varovanci selektorja Eda Terglava se bodo za tretjo vstopnico na olimpijski turnir namreč že od 29. avgusta do 1. septembra v latvijski prestolnici Riga borili z reprezentancami Latvije, Francije in Ukrajine.

Varovanci Eda Terglava se bodo za tretjo vstopnico na olimpijski turnir od 29. avgusta do 1. septembra borili z reprezentancami Latvije, Francije in Ukrajine.

Strokovni štab slovenske izbrane vrste je pred začetkom reprezentančnega zbora objavil širši seznam kandidatov za slovensko izbrano vrsto. To so vratarji Gašper Krošelj (Kometa, Češka), Matija Pintarič (Bruleurs de Loups, Francija) in Žan Us (SIJ Acroni Jesenice), branilci Rožle Bohinc, Jan Ćosić, Blaž Gregorc, Bine Mašič, Aljoša Crnović, Žiga Pavlin (vsi Olimpija Ljubljana), Kristjan Čepon, Aleksandar Magovac (Amiens, Francija), Matic Podlipnik (Kitzbühel, Avstrija), Miha Štebih (Horacka Slavia, Češka) ter napadalci Miha Beričič, Rok Kapel, Robert Sabolič, Nik Simšič, Marcel Mahkovec, Blaž Tomaževič, Žiga Mehle (vsi Olimpija Ljubljana), Jan Drozg (Amur, Rusija), Luka Gomboc (KAC Celovec, Avstrija), Žiga Jeglič, Jan Urbas, Miha Verlič (vsi Bremerhaven, Nemčija), Anže Kuralt (Fehervar, Madžarska), Rok Macuh (Olomuc, Češka), Luka Maver, Ken Ograjenšek, Rok Tičar (Graz 99ers, Avstrija) in Matic Török (Kookoo, Finska).

Na seznamu ni Anžeta Kopitarja, ki je že pred časom povedal, da bo to reprezentančno akcijo izpustil, ker se bo posvetil pripravam na novo sezono v ligi NHL.

V boj za prvo mesto

Risi se bodo na Bledu zbrali ta ponedeljek, 19. avgusta, ter v sklopu priprav odigrali tudi dve prijateljski tekmi z Avstrijo. Tako bodo 22. avgusta ob 19. uri igrali na Bledu, 24. avgusta ob 16. uri pa še v Kapfenbergu.

Nekateri igralci bodo na priprave prišli še med tednom, medtem ko se bodo Jan Drozg, Žiga Jeglič, Jan Urbas in Miha Verlič reprezentanci pridružili v Rigi.

Proti Latviji bodo odpotovali v torek, 27. avgusta. Tam jih 29. avgusta najprej čaka tekma z domačo ekipo Latvije, dan pozneje bodo igrali s Francijo, 1. septembra pa še z Ukrajino. Na olimpijske igre vodi le prvo mesto.

×