nakup Šolske potrebščine novo šolsko leto 2024-2025 začetek pouka delovni zvezki šolske torbe DZS šola pouk šolski glas / Foto: Gorazd Kavčič

Izkoristijo tudi popuste

Spletno nakupovanje se uveljavlja tudi pri nakupovanju delovnih zvezkov in šolskih potrebščin, a gneča v fizičnih prodajalnah je kljub temu v zadnjih tednih pred šolo še vedno precejšnja.

Tako je bilo minuli torek živahno tudi ob našem obisku v poslovalnici DZS Knjigarna in papirnica Supernova Mercator Savski otok. »Spletno nakupovanje se je sicer v zadnjem obdobju res povečalo, saj so nekateri kupci ohranili navade še iz časov korone, a zadnja dva do tri tedne pred začetkom novega šolskega leta je pri nas še vedno pestro,« je pojasnila poslovodja v omenjeni poslovalnici DZS Maruša Sakelšek. »Sploh pri zvezkih otroci radi v živo vidijo, kaj je na platnicah,« se posmeje.

Mnogi sicer precejšen del nakupov opravijo že v juliju in tako izkoristijo popust, ki ga nudijo na delovne zvezke, ta čas pa so znižali cene šolskim potrebščinam.

Mnogi sicer precejšen del nakupov opravijo že v juliju in tako izkoristijo popust, ki ga nudijo na delovne zvezke, ta čas pa so znižali cene šolskim potrebščinam in mnogi spet izkoristijo popuste, ugotavlja Maruša Sakelšek. »Tako si lahko tudi malce razdelijo stroške za vse, kar otrok potrebuje v šoli, saj vemo, da se v zadnjem času vse draži.« Samo nakup delovnih zvezkov za višje razrede osnovne šole namreč lahko denarnice staršev olajša tudi za več kot sto evrov. Za zvezke je treba v povprečju odšteti dva evra, je pa mogoče dobiti zvezke tudi cenejše od evra. »Zvezki so pri nas vsi enake kakovosti, razlika je le v številu listov.« Eden večjih stroškov je še nakup šolske torbe, ko otrok potrebuje novo, saj se njihove cene gibljejo okrog šestdeset evrov. Tudi pri šolskih torbah zato mnogi starši pazijo, da jih kupijo po akcijskih cenah.« Številni pa z veseljem izkoristijo tudi možnost ovijanja, ki jo ponujajo v poslovalnici. »Povpraševanje je veliko zlasti po zavijanju učbenikov, ki jih otroci dobijo v šoli, da jih pri tem ne poškodujejo,« je še dodala Maruša Sakelšek.

×