Športna dvorana Medvode bo zaradi izlitja vode zaprta predvidoma do 9. septembra. / Foto: Arhiv Jz Sotočje Medvode

Izliv vode zaprl športno dvorano

Medvode – Športna dvorana Medvode je začetek šolskega leta pričakala v žalostnem stanju. V nedeljo zjutraj je prišlo do izliva vode. Na delu so bili gasilci PGD Preska - Medvode in PGD Zgornje Pirniče.

»Do izliva vode je prišlo, ker je razneslo koleno kotlovnice oz. bojlerja, ki je na podstrehi športne dvorane. Voda je stekla v prvo nadstropje in pritličje na strani, kjer so garderobe, sanitarije in fitnes. Voda je v razsvetljavi, v požarnih senzorjih, razvodnih dozah, vtičnicah ... Ni pa dosegla električne omare. Namočene so seveda tudi suhomontažne stene,« je včeraj pojasnil Aleš Kalan, direktor Javnega zavoda Sotočje Medvode. Kot je dodal, so nekatera nujna dela že izvedli, kolikšna je škoda, pa še ni znano.

Športna dvorana Medvode bo za vse uporabnike zaprta predvidoma do 9. septembra. V dopoldanskem času jo sicer uporabljajo tudi učenci Osnovne šole Medvode, ki bodo do odprtja ure športa imeli na zunanjem športnem igrišču ali na zelenici šole. V športni dvorani je bil predviden tudi včerajšnji sprejem prvošolcev. Izvedli so ga na šolskem dvorišču.

×