Kamniški odbojkarji, Calcit kmanik / Foto: Brumec

Kamniški odbojkarji so začeli priprave

Kamnik – Prejšnji teden je ekipa odbojkarjev Calcita Volleyja začela priprave na novo sezono. V njej bo igrala v obeh domačih tekmovanjih in v pokalu CEV. Trener ekipe je Gašper Ribič, njegov pomočnik pa Gregor Rozman.

Od od lanske sezone, v kateri so Kamničani osvojili pokalni naslov, so v ekipi ostali Jure Okroglič, Črt Bošnjak, Uroš Pavlović, Luka Lazar, Jurij Oman in Matevž Karadža Pevc.

Ker so Matevž Karadža Pevc, Jurij Oman in novinec v ekipi, Vid Suhadolnik, na pripravah slovenske reprezentance do 20 let, ki jo od 26. avgusta do 7. septembra čaka evropsko prvenstvo v Srbiji in Bolgariji, trenutno Ribič lahko računa na sedem igralcev, ki bodo v novi sezoni nosili kamniški dres.

»Ob vseh treh mladinskih reprezentantih čakamo, da se nam pridružita še korektor, ki bo tujec, in čakamo le še, da se uredijo formalnosti, ter Črt Bošnjak, ki pa je trenutno še v fazi rehabilitacije. Ekipi sta se pridružila še dva naša mlajša igralca, Nik Drnovšek in Jon Jensterle, do odhoda na študij v ZDA pa bo z nami treniral tudi Miha Okorn,« je ob začetku priprav povedal Gašper Ribič, ki prve tekme načrtuje v septembru. »Prvo tekmo bomo igrali proti ravenskemu Fužinarju, nato bodo sledile tekme s Kranjčani, Dobom, Alpacemom Kanal, teden dni pred začetkom prvenstva pa nas čaka še turnir v Kranju. Tekem bo dovolj, kajti ekipa bo v precej spremenjeni zasedbi in se mora še uigrati,« je povedal Gašper Ribič.

Glede na pomlajeno zasedbo bodo uradni cilji kamniškega moštva v letošnji sezoni nekoliko nižji, kar pa ne pomeni, da se bodo odrekli boju za najvišja mesta. »Prvi vrhunec nove sezone bo že v januarja prihodnje leto, ko bo na sporedu zaključni turnir pokala Slovenije, tako da bomo imeli do takrat dovolj časa, da najdemo tisto ekipo, ki bo nosila največje breme, « je še dodal Ribič.

×