Policija, policijsko vozilo, intervencija, prometni prekršek, aretacija, pridržanje, posredovanje, kronika, umor, rop, kraja, policijska racija, policijski trak / Foto: Gorazd Kavčič

Kolesarji udeleženi v več nesrečah

Bled, Štefanja Gora – Policisti na Gorenjskem so v preteklih dneh znova obravnavali več nesreč, v katerih so bili udeleženi kolesarji. Kljub opozorilom o previdnosti na cestah so se zgodili padci in trčenja, ki so privedli do telesnih poškodb.

Radovljiški policisti so minulo sredo obravnavali 41-letno tujo kolesarko, ki je z eklektičnim kolesom vozila po kolesarski stezi iz Lesc proti Bledu. Na mostu je zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča trčila v ograjo in se lažje telesno poškodovala. Policisti so ji izdali globo.

V soboto zjutraj so kranjski policisti obravnavali padec 56-letne kolesarke, ki se je med vožnjo po klancu navzdol s Štefanje gore hudo telesno poškodovala, saj je zaradi neprilagojene hitrosti padla. Zdravstveno osebje ji je na kraju nesreče nudilo prvo pomoč, nato pa so jo z reševalnim vozilom prepeljali v zdravstveno ustanovo. Policisti so zoper njo uvedli prekrškovni postopek.

Blejski policisti so v soboto obravnavali dve nesreči kolesarjev. Najprej je s kolesom padel kolesar, kasneje še kolesarka. Oba sta bila telesno poškodovana, prvo pomoč pa jima je na kraju nudilo zdravstveno osebje. Tudi v teh primerih policisti vodijo prekrškovni postopek.

Letos so gorenjski policisti obravnavali 120 prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženi kolesarji, kar je nekoliko več kot lani, ko jih je bilo 114. V 16 primerih so kolesarji utrpeli hude telesne poškodbe, 92 pa jih je bilo lažje poškodovanih. Kolesarji so povzročili nesreče v 76 primerih, najpogosteje pa so bili v nesrečah udeleženi in jih povzročili kolesarji, starejši od 54 let in državljani Slovenije.

×