23. VELIKA NAGRADA ŠENČURJA, MEMORIAL BOJANA UDOVIČA / Foto: Primož Pičulin

Kolesarji v spomin Bojana Udoviča

Jutri se bo Šenčur spremenil v kolesarski kraj, saj se obeta priljubljena prireditev v spomin Bojana Udoviča, organizatorji pa pripravljajo tudi zanimiv spremljevalni program.

Šenčur – Kolesarsko društvo Šenčur že 23 let uspešno organizira kolesarsko dirko Velika nagrada Šenčurja. Letos bo na vrsti že 24. izvedba te izjemno priljubljene dirke.

Gre za zelo privlačno dirko, ki poteka na 1,3 kilometra dolgem krogu v središču Šenčurja. Zanimivost dirke je, da tekmovalci na določen krog zbirajo točke po sistemu 5, 3, 2, 1. Tekmovalec z največ točkami je končni zmagovalec.

Na letošnji dirki v Šenčurju se bo v različnih kategorijah pomerilo več kot 350 kolesarjev iz vse Slovenije in tujine, organizatorji pa upajo tudi na udeležbo nekaterih najboljših slovenskih poklicnih kolesarjev.

Sicer pa je Velika nagrada Šenčurja posvečena Bojanu Udoviču, dolgoletnemu članu KK Sava Kranj in nekdanjemu predsedniku Kolesarskega društva Šenčur. Bojan je za Jugoslavijo nastopil na poletnih olimpijskih igrah leta 1980 v Moskvi, kjer je tekmoval na posamični kolesarski tekmi in na stokilometrskem kronometru in osvojil osmo mesto. Julija 2015 se je smrtno ponesrečil v prometni nesreči med kolesarjenjem po cesti med Gabrom in Trebnjim.

Prireditev in pestro dogajanje ob njej bosta začela ob 10.30 v središču Šenčurja, ko bo start prve dirke za kategorijo amaterjev. Sledile bodo tekme dečkov, deklic, starejših in mlajših mladink ter starejših in mlajših mladincev. Ob 17. uri bodo tekmovali predšolski otroci, šolski otroci od prvega do četrtega razreda in šolski otroci od petega do devetega razreda. Glavna dirka za kategorijo elite in pod 23 let se bo začela ob 18. uri. Od 15. ure naprej pripravljajo tudi program za otroke.

Organizatorji opozarjajo tudi na zapore cest, saj bodo v času prireditve, od 8.30 do 21. ure za ves promet zaprte Pipanova cesta, Beleharjeva cesta, Velesovska cesta, Kranjska cesta in Stružnikova pot.

×