Priprave na novo sezono so začele tudi aktualne slovenske odbojkarske državne prvakinje. / Foto: Ok Calcit Volley

Lovile bodo šesti zaporedni naslov

Kamnik – Odbojkarice Calcita Volleyja so pretekli teden začele priprave na novo sezono, v kateri bodo skušale še šestič zapored osvojiti naslov državnih prvakinj, kar do zdaj ni uspelo še nobeni slovenski ekipi.

Trener Bruno Najdič ima na treningih na voljo vseh enajst slovenskih igralk, čaka le še na edino tujko v ekipi, korektorico Eve Sarah Kerschenbaum. Američanka z izraelskim potnim listom se bo novemu klubu pridružila po koncu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2026, na katerih igrajo tudi Slovenke. V slovenski izbrani vrsti tokrat ni nobene igralke Calcita Volleya. »Zame kot trenerja in tudi klub je sicer idealno, da imamo praktično od prvega dne priprav na voljo vse igralke, toda po drugi strani bi radi imeli tudi v reprezentanci čim več svojih igralk. Kakor koli že, najpomembnejše je, da so vse igralke na priprave prišle dobro razpoložene in da že na prvih treningih kažejo enako vnemo kot čez celotno lansko sezono. Upam, da bomo imeli dobro vzdušje, ki nas je krasilo že lani, in da se bomo dobro pripravili na začetek prvenstva,« je ob začetku priprav povedal Bruno Najdič, ki bo Kamničanke vodil drugo sezono zapored.

Državno prvenstvo se bo začelo 5. oktobra, aktualne slovenske državne prvakinje pa bodo igrale še v ligi prvakinj in v srednjeevropski ligi Mevza.

×