Bronasta Dejan Fabčič in Živa Lavrinc. Za oba je to prva medalja na paralimpijskih igrah. Kamničanka je na njih tekmovala sploh prvič. / Foto: Zveza Šis-spk Vid Ponikvar / Sportida)

Bronasta Dejan Fabčič in Živa Lavrinc. Za oba je to prva medalja na paralimpijskih igrah. Kamničanka je na njih tekmovala sploh prvič. / Foto: Zveza ŠIS-SPK (Vid Ponikvar/Sportida)

Medalja Žive Lavrinc že ob debiju

Lokostrelca Živa Lavrinc in Dejan Fabčič sta na mešani ekipni tekmi na paralimpijskih igrah v Parizu po pravi drami osvojila tretje mesto.

Kranj – Po olimpijskih so se v Parizu zaključile še letošnje paralimpijske igre. Za slovensko reprezentanco so bile uspešne. Najprej je zlato medaljo z zračno puško stoje osvojil Franček Gorazd Tiršek, v zadnjem slovenskem nastopu pa sta se izkazala lokostrelca Živa Lavrinc in Dejan Fabčič. V boju za bronasto medaljo sta v razstreljevanju s 5 : 4 ugnala indijsko dvojico in se skupaj s trenerko Brino Božič veselila medalje, sploh prve v (para)lokostrelstvu na paralimpijskih ali olimpijskih igrah.

Gorenjska parašportnica Živa Lavrinc je na paralimpijskih igrah pokazala odlične nastope. V paralokostrelstvu je bila na posamični tekmi šesta, na mešani ekipni tekmi pa se je z Dejanom Fabčičem veselila svojega prvega olimpijskega odličja. »Fantastično, da sva se zbrala in to izborila. V posamični konkurenci sem se naučila, kaj se zgodi, če dobiš v glavo sliko z medaljo. Vodila sem za dve točki in potem ustrelila petico, ker mi je v misli prišla slika medalje. Da sem tokrat ostala zbrana, mi je veliko pomagal športni psiholog dr. Matej Tušak. Z Dejanom se zdaj znava oba osredotočiti. Veliko bolje reagirava, odkar delava na tem in razumeva, da je pritisk vzpostavil le dodatni adrenalin, ki nam pomaga zadevati bolje. Brez drame ne gre. Vesela sem, ker se je zaključila v najino korist. Zdržala sva,« je bila presrečna 35-letna Kamničanka, ki živi v Švici. Po nesreči leta 2018 se je hitro zapisala parašportu: poleg lokostrelstva se že nekaj sezon ukvarja s parabobom.