promet Gorenjska avto cesta Jesenice / Foto: Tina Dokl

Na cestah pričakujte povečan promet

Jesenice – Policisti skoraj vsakodnevno obveščajo in opozarjajo voznike na pričakovane goste prometne razmere z zastoji na gorenjski avtocesti, zlasti iz smeri predora Karavanke proti notranjosti države in naprej proti Hrvaški. Povečan promet pričakujejo tudi na vseh cestah, ki vodijo do izletniško-turističnih krajev, kot so Bled, Bohinj in Kranjska Gora, pa tudi v obratni smeri iz notranjosti proti predoru Karavanke. V primeru daljšega zastoja pred predorom Karavanke lahko pride po navedbah Policijske uprave Kranj do zapore izvoza Jesenice vzhod (Lipce) za tranzitni promet, pri čemer bo izvoz za lokalni promet še vedno dovoljen, da se ohrani pretočnost in omogoči nemotene interventne poti skozi Jesenice.

Policisti pozivajo voznike, naj sproti spremljajo prometne informacije po javnih medijih, na informacijskih točkah in portalih upravljavca avtoceste DARS ter upoštevajo trenutno postavljeno prometno signalizacijo vzdolž načrtovane poti po avtocesti. »S pravočasno ozaveščenostjo lahko vozniki izberejo alternativne mejne prehode s sosednjimi državami ali izvoze ter se tako izognejo morebitni prometni gneči,« so poudarili.

V ponedeljek so gorenjski policisti v smeri predora Karavanke obravnavali tri prometne nesreče z materialno škodo. »Po podatkih upravljavca avtocest DARS je bil predor Karavanke med 9.30 in 10. uro ter med 12.25 in 13.25 zaprt zaradi prometne nesreče na avstrijski strani predora. V okvari je bil tudi kakšen avtomobil in vse to posledično pripelje do še večje gostote prometa in zastojev,« so pojasnili na kranjski policiji.

Policisti so z vsemi razpoložljivimi policijskimi patruljami prisotni na terenu, sodelujejo tudi s cestninskimi nadzorniki, redarji in drugimi službami. »Vsi se maksimalno trudimo zagotavljati pretočnost in prometno varnost, a se obenem zavedamo, da brez zastojev, žal ne bo šlo,« so dejali. Zato je pomembno, da se vozniki izogibajo slabi volji in namesto tega pomagajo drug drugemu s pravočasnim posredovanjem pravih informacij. Če je mogoče, načrtujte pot izven pričakovanih zastojev ali izberite alternativne poti.

×