Bohinjski gorski reševalci in gasilci so požarišče dodatno razkopali in namočili, tudi s pomočjo helikopterja. / Foto: Grs Bohinj/fb

Na Komarči spet vzplamtel požar

V nedeljo je helikopter na območje podtalnega požara na Komarči odvrgel osem vreč vode.

Bohinjska Bistrica – Redni pregled z dronom je v nedeljo zjutraj pokazal, da je podtalni gozdni požar na Komarči, ki ga je po vsej verjetnosti zanetila strela in so ga minuli teden dva dni že gasili, spet vzplamtel. »Zaznali smo dim in tudi povišano temperaturo,« je razložil poveljnik štaba Civilne zaščite Občine Bohinj Dušan Pfeifer. Takoj so aktivirali helikopter Slovenske vojske, ki je na teren odpeljal gorske reševalce in gasilce. »Ti so pobočje prekopali skoraj do žive skale in očistili rob pečine, helikopter pa je osemkrat na požarišče odvrgel vodo, tako da smo požarišče znova izdatno namočili. Vsi sicer težko pričakujemo obilno deževje, ki bi nas odrešilo skrbi, v nasprotnem primeru se požar lahko ponovno razvije,« je še dejal Pfeifer.

»Na srečo se je izkazalo, da vse skupaj ni tako grozno kot zadnjič. 'Zalaufali' smo krampe, teren prekopali, Cougar je z bambijem še enkrat več opravil super delo, mi pa smo ga končali s presekom in robove z brentači dodatno namočili,« pa so nedeljsko akcijo opisali v Gorski reševalni službi Bohinj.

×