Maruša Tereza Šerkezi je v zbirko medalj dodala še bron s svetovnega prvenstva. Osvojila ga je v konkurenci mladink. / Foto: Grega Stopar

Na najtežji dirki življenja do brona

Gorska kolesarka Maruša Tereza Šerkezi je v olimpijskem krosu na svetovnem prvenstvu v mladinski konkurenci prikolesarila do tretjega mesta.

Kamnik – V Andori je potekalo svetovno prvenstvo v gorskem kolesarstvu. Visoka pričakovanja slovenske reprezentance je izpolnila mladinka Maruša Tereza Šerkezi. Na dirki mladink v krosu je osvojila bronasto medaljo.

»To je bila najtežja dirka mojega življenja, zato je bil prvi občutek pred prihodom v cilj zagotovo olajšanje, potem veselje, nepopisna sreča. To leto je bilo s treningi res naporno, vse je bilo vloženo v svetovno prvenstvo, in ko prideš v cilj na tretje mesto ter držiš medaljo v roki, je prečudovito. Veš, da si naredil vse, kar si lahko, tehnično vse izpeljal odlično in bil pripravljen najbolje, kar je bilo mogoče,« so bile po dirki besede mlade Kamničanke. Od nje sta bili hitrejši le nova svetovna prvakinja, Slovakinja Viktoria Chladoňova, in srebrna Kanadčanka Rafaelle Carrier.

Za Marušo Terezo Šarkezi je bilo to sploh prvo svetovno prvenstvo. Prvo leto nastopa v konkurenci mladink in že takoj se je zavihtela na prvo mesto mednarodne lestvice, na evropskem prvenstvu v Romuniji pa zmagala v kratkem in olimpijskem krosu. V svojo zbirko sedaj dodaja novo odličje.

×