rokomet rokometna tekma 1. kolo liga NLB sezona 2024-25 domači RD Urbanscape Loka proti RK Gorenje Velenje neodločeno 26 proti 26 dvorana Poden Škofja Loka / Foto: Gorazd Kavčič

Rokometaši RD Urbanscape Loka so proti Gorenju prikazali odlično igro. Jure Kocbek (na sliki v napadu) je bil razglašen za igralca tekme. Pred sezono je v Škofjo Loko prišel iz SC Ferlach. / Foto: Gorazd Kavčič

Na pragu zmage proti prvakom

Škofjeloški rokometaši so na uvodu v sezono proti Velenjčanom osvojili točko.

Škofja Loka – Rokometaši RD Urbanscape Loka so v soboto začeli novo sezono v Ligi NLB. Škofjeločani so tudi letos edini gorenjski predstavniki med elitno slovensko dvanajsterico.

Prvi krog jim je prinesel težkega nasprotnika. Doma so se pomerili z rokometaši Gorenja Velenje. Varovanci novega trenerja Ivana Vajdla so pripravili presenečenje, saj so branilcu naslova odščipnili točko. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom 26 : 26, potem ko so domačini po prvem polčasu celo vodili s 14 : 12. Tudi v drugem polčasu jim je dolgo kazalo na zmago. Devet minut pred koncem so imeli prednost treh zadetkov (24 : 21), Velenjčanom pa je nato uspelo izvleči točko. Pri Škofjeločanih sta blestela Andrej Dolenc z devetimi goli in vratar Tilen Grudnik z 12 obrambami.

»Pred domačimi navijači smo odigrali odlično tekmo, in to proti državnim prvakom. Nanjo smo se v zadnjem tednu veliko pripravljali. Vemo, da so prve tekme vedno izjemno težke. Nismo vedeli, kaj pričakovati, tako od njih kot od sebe. Na koncu nam je mogoče zmanjkalo malo sreče in zbranosti, vendar smo lahko več kot zadovoljni z osvojeno točko,« je povedal Jure Kocbek, ki je bil razglašen za igralca tekme.

Škofjeločani bodo v drugem krogu 14. septembra gostili Krko. Tekma v Športni dvorani Poden se bo začela ob 19. uri.