Francija, Lille.Poletne olimpijske igre 2024 v Parizu.Rokometna tekma za bronasto medaljo med Slovenijo in Spanijo.Slovenski rokometas Jure Dolenec. / Foto: Anže Malovrh/sta

Naši rokometaši v boj za kolajne

Kranj – Minulo sredo pozno zvečer se je naša moška rokometna reprezentanca na četrtfinalni tekmi olimpijskih iger v od Pariza več kot dvesto kilometrov oddaljenem mestu Lille pomerila z reprezentanco Norveške. Po odlični predstavi so varovanci selektorja Uroša Zormana na koncu slavili z rezultatom 33 : 28 (16 : 12). Najboljša strelca sta bila Aleks Vlah, ki je dosegel 11 golov, in Blaž Janc, ki je zadel devetkrat.

Z zmago so se slovenski rokometaši uvrstili v polfinale in hkrati že dosegli svojo najboljšo uvrstitev na dosedanjih štirih nastopih na olimpijskih igrah. V Riu de Janeiru 2016 so osvojili šesto mesto, na premiernih olimpijskih igrah v Sydneyju 2000 je bila Slovenija osma, štiri leta kasneje v Atenah pa je tekmovanje zaključila na 11. mestu.

»Po uvrstitvi v polfinale smo veseli, nismo pa evforični. Že pred odhodom na olimpijski turnir smo dejali, da se vse skupaj začne v četrtfinalu. Zelo smo ponosni na dosedanje izide v Parizu in Lillu, a moramo biti dovolj odrasli in pametni ter se zavedati, da je treba še marsikaj postoriti,« se je po zmagi naprej ozrl kapetan naše reprezentance, Škofjeločan Jure Dolenec.

Jure Dolenec je prav na sredini tekmi, v svojem 201. nastopu za Slovenijo, z golom v 21. minuti dosegel svoj 703. zadetek v reprezentančni karieri. S tem je na prvem mestu lestvice reprezentančnih strelcev prehitel Luko Žvižeja.

Naša reprezentanca se bo že danes, z začetkom tekme ob 21.30, pomerila z Dansko, ki je bila v četrtfinalu boljša od Švedske z rezultatom 32 : 31. Drugi polfinalni par je Španija – Nemčija, tekma pa se bo začela ob 16.30. Tekma za tretje mesto bo nato v nedeljo ob 9. uri, sledil pa bo finale, ki se bo začel ob 13.30.

Sicer pa se bodo olimpijske igre zaključile v nedeljo, sprejem olimpijske reprezentance Slovenije pa bo v ponedeljek, 12. avgusta, ob 20. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani.

×