Avtocesta AC kolona vozil pred predorom Karavanke Hrušica zastoji vozila reševalni pas / Foto: Gorazd Kavčič

Zaradi jutranje prometne konice že nastajajo zastoji proti Ljubljani. Fotografija je simbolična. / Foto: Gorazd Kavčič

Nesreča na gorenjski avtocesti

Na gorenjski avtocesti je prišlo do prometne nesreče, v kateri je bilo udeleženih več vozil. Zaradi jutranje konice že nastaja zastoj proti Ljubljani.

Brnik – Gorenjski policisti so bili danes okoli 6. ure obveščeni o prometni nesreči na gorenjski avtocesti, med izvozom in uvozom za Brnik v smeri Ljubljane. »Po prvih podatkih je udeleženih več vozil, ena oseba je telesno poškodovana,« so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Po zadnjih podatkih portala Promet.si so posledice prometne nesreče pri Brniku proti Ljubljani odstranjene. Ostaja daljši zastoj. Zastoji so tudi na regionalnih cestah na območju Kranja in Vodic.

Zaradi ogleda in odstranjevanja posledic je gorenjska avtocesta na tem odseku zaprta za ves promet. Zaprta sta tudi uvoza Kranj vzhod in Brnik proti Ljubljani. Obvoz je vzpostavljen, voznikom pa svetujejo, da spremljajo stanje prometa in prevoznost na portalu Promet.si. »Obvoz za osebna vozila je možen po regionalni cesti med Kranjem in Vodicami, kjer prav tako že nastajajo zastoji,« navaja portal Promet.si.

Gorenjska avtocesta je zaradi prometne nesreče zaprta med Brnikom in Vodicami proti Ljubljani, zaprta sta tudi uvoza Kranj vzhod in Brnik proti Ljubljani. Nastal je daljši zastoj. Obvoz za osebna vozila je možen po regionalni cesti med Kranjem in Vodicami, kjer prav tako že nastajajo zastoji.

Zaradi jutranje prometne konice že nastajajo zastoji proti Ljubljani. Policija voznikom priporoča, naj prilagodijo hitrost vožnje razmeram na cesti in vzdržujejo varnostno razdaljo. Prav tako jih poziva, da dosledno upoštevajo prometno signalizacijo in navodila policistov na kraju nesreče. »Več podatkov vam bomo posredovali po opravljenem ogledu,« so še dejali na kranjski policiji.