trening nogometna reprezentanca nogomet NZS center Brdo Kranj / Foto: Gorazd Kavčič

Nogometaši pred novimi izzivi

Brdo pri Kranju – Člani naše nogometne reprezentance so se pred tekmama lige narodov z Avstrijo in Kazahstanom v začetku tega tedna zbrali na Brdu pri Kranju. Na seznamu reprezentance ni bilo presenečenj, je pa nekaj težav s poškodovanimi in obolelimi igralci, med katerimi je tudi kapetan, Škofjeločan Jan Oblak, katerega nastop je bil včeraj še vprašljiv.

Varovanci selektorja Matjaža Keka bodo igrali v tretji skupini lige B skupaj z Avstrijo, Norveško in Kazahstanom. Slovenija, ki je 52. na lestvici Mednarodne nogometne zveze, se bo za uvod v ljubljanskih Stožicah danes ob 20.45 pomerila z Avstrijo, ki je na svetovni lestvici na 22. mestu in je prav tako izpadla v osmini finala na evropskem prvenstvu ter je najvišje uvrščena reprezentanca skupine. V ponedeljek, 9. septembra, prav tako ob 20.45 naše čaka še dvoboj s Kazahstanom, ki je na svetovni lestvici na 109. mestu.

Drugi cikel skupinskega dela bo oktobra, ko se bodo naši v Oslu pomerili z Norveško, ki je na svetovni letvici na 50. mestu, nato pa bodo gostovali v Astani v Kazahstanu. Zadnji dve tekmi bosta novembra, ko bodo naši nogometaši doma gostili Norvežane in gostovali v Avstriji. Prvo mesto vodi v ligo A, drugo v kvalifikacije za napredovanje v višji rang, tretje v kvalifikacije za obstanek, četrto pa vodi v ligo C.

×