nogomet nogometna tekma 1. kolo 2. slo liga sezona 2024-2025 stadion Kranj NK Triglav proti Gorica poraz 2:3 / Foto: Gorazd Kavčič

Nogometni derbi v Kranju Gorici

Nogometaši Triglava so prvič v novi ligaški sezoni igrali doma in izgubili.

Kranj – Nogometaši kranjskega Triglava so se v novi sezoni druge slovenske lige v petek prvič predstavili domačim navijačem. V Športnem centru Kranj so v 2. krogu gostili Gorico. Tekma je bila polna preobratov in je prinesla kar pet zadetkov, na koncu pa so se zmage z 2 : 3 veselili Primorci.

Edini gorenjski predstavniki v drugi ligi so po prvem polčasu vodili z 2 : 1, potem ko sta bila uspešna Luka Šušnjara in Toni Vinogradac. V drugem polčasu jim prednosti ni uspelo obdržati. Goričani so najprej zadeli za izenačenje, tekmo pa v svojo korist odločili z zadetkom v 88. minuti. »Danes smo pred navijači pokazali slabo igro, ki je pripeljala do še slabšega rezultata. Lahko bi bilo neodločeno, vendar smo praktično sami sebi zabili zadnji gol. Gre za popolnoma drugačno sliko, kot smo jo prikazali na pripravah. Gledamo že proti tretjemu krogu,« je po tekmi za klubsko spletno stran dejal članski trener Triglava Toni Golem. Goričani so se veselili prve zmage v sezoni, Kranjčani ostajajo pri točki iz uvodnega kroga. V 3. krogu bodo v petek gostovali pri ekipi Beltinci Klima Tratnjek.

V Prvi ligi Telemach po načrtih ne gre nogometašem Domžal. V 5. krogu so v gosteh izgubili s Primorjem (2 : 1) in so na lestvici z eno samo osvojeno točko na zadnjem, 10. mestu. Kalcer Radomlje je doma remiziral z Mariborom (1 : 1) in je osmi. V 6. krogu Radomljani v soboto odhajajo na gostovanje k Muri, Domžale bodo isti dan doma igrale s Koprom. Tekma se bo začela ob 20.15.

×