Tadej Pogačar / Foto: arhiv Gorenjskega glasa / Foto:

Tadej Pogačar je vknjižil novo zmago. / Foto: arhiv Gorenjskega glasa

Nova zmaga Pogačarja

Kranj – Tadej Pogačar je slovenske ljubitelje športa razveseljeval tudi pretekli konec tedna. Na sobotni dirki po Emiliji je bil prvič na startu v mavrični majici svetovnega prvaka in dosegel novo zmago.

Napadel je že na prvem od petih vzponov na znamenito svetišče nad Bologno in sam v ospredju prekolesaril skoraj 38 kilometrov. V cilj je pripeljal z lepo prednostjo in prvič slavil na tej dirki. »Že dolgo sem si želel zmago na dirki po Emiliji. Po svetovnem prvenstvu sem se počutil nekoliko izpraznjenega, štiri dni nisem bil čisto pravi. Nato so mi dostavili mavrično majico in preostalo opremo v teh barvah. Začel sem čutiti pritisk, zato sem dal vse od sebe, da so jo videli vsi. Že na prvi dirki, na kateri jo nosiš, moraš spet potrditi, da si najboljši,« je po dirki razmišljal Pogačar. To je bila že njegova 24. letošnjo zmaga, v kariere pa 87. Danes ga čaka naslednja italijanska jesenska klasika Tre Valli Varesine, v soboto pa še zadnji spomenik leta po Lombardiji, na katerem bo lovil zgodovinsko četrto zaporedno zmago.

V nedeljo je Matej Mohorič v Belgiji branil lanski naslov svetovnega prvaka v kolesarjenju na makadamskih cestah. Znova je bil blizu odličju, na koncu pa osvojil sedmo mesto. Na prestolu ga je nasledil Nizozemec Mathieu van der Poel.