Jeseniški hokejisti so prvo pripravljalno tekmo pred novo sezono odigrali z ekipo Gyergyói. / Foto: Gorazd Kavčič

Ogrevajo se za novo sezono

S prijateljsko pripravljalo tekmo se je minuli petek začela nova hokejska sezona na Jesenicah, kjer si je domače moštvo kljub porazu prislužilo simpatije številnih navijačev.

Jesenice – Jeseniški hokejisti so na led stopili prvi ponedeljek v tem mesecu, ko se je moštvu pridružil novi finski trener Niko Eronen, prav tako iz Finske pa so dobili nova soigralca. »Lani smo bili v ekipi brez tujcev in smo se osredotočili zgolj na domače igralce. Po končani sezoni smo naredili pregled stanja v moštvu in ugotovili, da kljub vsemu ekipa potrebuje okrepitve iz tujine. Odločili smo se tudi za tujega trenerja in tako smo po dolgih letih pripeljali v klub trenerja in dva igralca iz Finske. Zdaj imamo nekaj mladih in nekaj izkušenih domačih igralcev, ki skupaj s tujcema tvorijo moštvo. Verjamem, da bomo z njim lahko zasledovali svoje želje in cilje,« je ob petkovi tekmi povedal direktor jeseniškega kluba Anže Pogačar in pojasnil, da si v novi sezoni želijo biti v vrhu Alpske hokejske lige. »Lanska sezona je za nas pomenila razočaranje, zato smo letos željni dokazovanja,« je povedal Pogačar, ki je zadovoljen z uvodnimi pripravami na ledu. »Novi trener je z nami dva tedna, ima pa malce drugačen način dela, kot so ga bili igralci vajeni. Je zelo odprt, je še mlad in se želi dokazati. Sprejel je naš koncept, da igra ne sloni zgolj na izkušenih igralcih, ampak imajo zadosti priložnosti tudi domači mladi igralci,« je pojasnil Anže Pogačar.

Jeseniške hokejiste nova domača pripravljalna tekma čaka 1. septembra, ko bodo gostili Zeel am See, 12. septembra pa še Asiago. Poleg tega bodo igrali še tri tekme v gosteh.

Navijači, ki so se na prvi pripravljalni tekmi v velikem številu zbrali na severni tribuni jeseniške Podmežakle, so si lahko ogledali zanimivo tekmo, na kateri se je domače moštvo SIJ Acroni Jesenice pomerilo z ekipo Gyergyói iz Romunije, ki igra v madžarski Erste ligi, kjer je bila pred dvema sezonama celo najboljša, v prihodnji sezoni pa se želijo vključiti v ICE Hockey League, nekdanjo EBEL. Romunska ekipa je na Jesenice pripotovala sestavljena iz enajstih igralcev z madžarskim potnim listom, osmih z romunskim, tremi Kanadčani, dvema Fincema in enim Američanom. Na začetku tekme so se jim domači igralci dobro upirali in po prvi tretjini celo vodili z 1 : 0. Po dveh tretjinah je bil rezultat izenačen 2 : 2, na začetku zadnjega dela tekme pa so gostje povedli z 2 : 5 in tak rezultat je ostal do konca tekme. Obe ekipi sta si na koncu zaslužili aplavz, saj sta prikazali borbeno igro.

×