pripravljalna tekma ženska košarka ŽKK TRiglav Kranj proti Zagreb memorial Jernej Gortner dvorana Planina sezona 2024-25 / Foto: Gorazd Kavcic

Košarkarica ŽKK Triglav Ajda Burgar je bila pretekli konec na parketu in ob njem. V soboto se je prvič preskusila tudi v vlogi trenerke ekipe do 16 let. / Foto: Gorazd Kavčič

Peti memorial

Prihodnji teden bodo novo ligaško sezono začele tudi košarkarice. Triglavanke so pretekli konec tedna igrale na Memorialu Jerneja Gortnarja.

Kranj – V športni dvorani Planina v Kranju so bile pretekli konec tedna košarkarice zbrane na petem memorialu Jerneja Gortnarja.

Prvi dan so se domačinke iz ekipe ŽKK Triglav do 16 let pomerile proti ŽKK Domžale in slavile zmago. Ajda Burgar se je prvič preizkusila v vlogi trenerke. V večernih urah so članice igrale s KK Trešnjevka 2009, a gostujoči ekipi morale priznati premoč. V nedeljo je najprej domača ekipa U18 visoko premagala ŽKK Domžale, za konec memoriala pa so bile članice zanesljivo boljše od ŽKK Zagreb. Članski ekipi ŽKK Triglav so se v novi sezoni pridružile tri nove igralke: Zala Pavlič, Tia Tajhar in Elena Lazarević.

Slovenske košarkarice bodo novo sezono v prvi slovenski košarkarski ligi s tekmami rednega dela začele 25. septembra. Uvod bo pripadel ekipama Ježice in škofjeloškega Domela. Kranjčanke bodo prvo tekmo igrale 4. oktobra, ko bo drugo kolo prineslo gorenjski derbi med Triglavom in Domelom. Odigran bo v Kranju. Košarkarice Domžal bodo 5. oktobra v 2. kolu gostovale v Mariboru.