nova telovadnica OŠ Škofja Loka - Mesto / Foto: Vir: Občina Škofja Loka

Nova telovadnica OŠ Škofja Loka – Mesto / Vir: Občina Škofja Loka

Podprli dodatne projekte

Kranj – Potem ko je gospodarsko ministrstvo v sklopu razpisa za sofinanciranje investicij v športno infrastrukturo septembra podprlo tudi 15 projektov na Gorenjskem, je po nedavnem povečanju sredstev odobrilo še dodatnih 33 projektov, od tega šest v naši regiji. Na Gorenjskem bodo tako s skupno 8,7 milijona evrov sofinancirali 21 projektov.

Kar štirje na novo podprti gorenjski projekti bodo prejeli največje možno sofinanciranje – milijon evrov: Občina Kamnik za novo športno dvorano pri Osnovni šoli (OŠ) Frana Albrehta, ocenjeno na 9,4 milijona evrov, Občina Škofja Loka za 4,8 milijona evrov vredno izgradnjo telovadnice pri OŠ Škofja Loka – Mesto, Občina Naklo za 3,4 milijona evrov vreden projekt Športnega parka Naklo in Občina Vodice za večnamensko športno dvorano Vodice, ocenjeno na 6,3 milijona evrov. Po sto tisoč evrov so dodelili Občini Radovljica za obnovo velike telovadnice v OŠ Antona Tomaža Linharta, ocenjene na 221 tisoč evrov, in Občini Tržič za obnovo in posodobitev telovadnice v OŠ Bistrica pri Tržiču, ki naj bi stala 345 tisoč evrov.

Ministrstvo bo sicer s 50,3 milijona evrov podprlo rekordnih 141 projektov po vsej Sloveniji. Njihova skupna vrednost je 176 milijonov evrov.