Sencur.Sprejem za slovenskega reprezentancnega kolesarja in svetovnega prvaka v gravel kolesarstvu Mateja Mohorica, ki ga je pripravilo Kolesarsko drustvo Sencur. / Foto: Bostjan Podlogar/sta

Foto: Boštjan Podlogar / STA

Pogačar prvi favorit

Pred vrati je svetovno prvenstvo, eden izmed vrhuncev kolesarske sezone.

Kranj – To nedeljo se v Zürichu v Švici začenja kolesarsko cestno svetovno prvenstvo. Slovenska reprezentanca je močna in ima visoke cilje.

Na moški članski dirki bo v konkurenci vseh sedem slovenskih World Tour kolesarjev. Največje cilje imata predvsem Primož Roglič in Tadej Pogačar, ki sta letos že osvojila vse tri grand toure. Poleg njiju bodo nastopili še Matej Mohorič. Domen Novak, Jan Tratnik, Luka Mezgec, Matevž Govekar in Jaka Primožič. Moška članska cestna dirka bo na sporedu kot zadnja dirka prvenstva, v nedeljo, 29. septembra. Prvi vrhunec bo že to nedeljo – vožnja na čas s Primožem Rogličem. Isti dan se bodo v tej disciplini pomerile tudi članice. Slovenske barve bosta zastopali Eugenija Bujak in Urška Žigart. Slednji se bosta na cestni dirki 28. septembra pridružili še Urša Pintar in Špela Kern.

V ekipi članov do 23 let so Gal Glivar, Jaka Marolt in Anže Ravbar. V Zürich potujeta tudi ženska in moška mladinska reprezentanca. Predvsem pri mladincih so pričakovanja kljub poškodbi Jakoba Omrzela še vedno visoka. Ekipo bo sestavljalo pet kolesarjev: Bastian Petrič, Bor Ebner, Erazem Valjavec, Gašper Štajnar in Sven Aleksander Mernik. Zoja Ferlež, Sara Pestotnik, Anet Trakonja, Dominika Štrukelj in Eva Potočnik pa bodo tekmovale v konkurenci najboljših mladink na svetu.