Jurij Kern, novi župan Občine Komenda / Foto: Aleš Senožetnik / Foto:

Tudi Jurij Kern, župan Občine Komenda, je stiskal pesti za Tadeja Pogačarja. / Foto: Aleš Senožetnik

Pogačar znova v akciji, sprejema še ne bo

Svetovni prvak Tadej Pogačar bo znova v akciji že ta konec tedna.

Komenda – Tadej Pogačar bo v mavrični majici prvič na startu že v soboto, 5. oktobra, na 107. klasiki Giro dell'Emilia. Časa za proslavljanje tako prav veliko ni imel, prav tako tudi ne za sprejem v domovini, v domači Komendi.

Tam so na soobčana še posebej ponosni, kar je potrdil tudi župan Občine Komenda Jurij Kern. "Cestno dirko sem spremljal doma pred televizijo in stiskal pesti. Bilo je kar napeto. Ko sem videl, da se tekmeci zadaj spogledujejo in niso složni, sem vedel, da bo Tadeju uspelo obdržati prednost. Zelo sem vesel, da je postal še svetovni prvak. To je ogromen uspeh, kako velik, se bomo verjetno bolje zavedali šele čez leta. Mislim, da je bilo po domovih v naši občini veliko veselja in da smo bili vsi z mislimi na dirki. Marsikdo je sedaj verjetno še bolj ponosen, da je iz Komende," je povedal dan po uspehu Tadeja Pogačarja.

V Komendi so mu že večkrat pripravili sprejem, tokrat ga nimajo v načrtu, razen seveda, če bi si Tadej tega zaželel. "Prav je, da v miru uživa v tem uspehu. Ne nazadnje sezona zanj še ni končana. Priložnosti za sprejem bo zagotovo še veliko," je poudaril Kern.