portret trener Toni Golem nogometni klub NK Triglav Kranj priprave sezona 2024-2025 2. liga / Foto: Gorazd Kavčič

Pogumno v novo sezono

Čez natanko en teden se začenja nova sezona tudi za nogometne drugoligaše, v Nogometnem klubu Triglav Kranj pa bo članska ekipa precej spremenjena.

»Ko sem konec februarja prišel v klub, je bil moj cilj videti, kakšno je stanje v ekipi in predvsem kako se pripraviti za novo sezono. Seveda je bilo treba poskrbeti tudi za to, da bomo imeli igralce, ki bodo lahko ambicije kluba tudi uresničili.«

Kranj – Člansko moštvo Triglava je pred začetkom drugega dela minulega prvenstva v drugi slovenski nogometni ligi prevzel Hrvat Toni Golem, ki s kranjskim moštvom ostaja tudi v novi sezoni. Je pa veliko sprememb v ekipi, ki ima za seboj že precej dolge priprave. Tudi o tem sva se pogovarjala s trenerjem Tonijem Golemom.

Do nove sezone, ki se začenja 9. avgusta, ni več dolgo. Kako so potekale priprave?

Začeli smo 27. junija, tako da se pripravljamo že dober mesec. Vmes smo odigrali sedem prijateljskih tekem z zelo močnimi nasprotniki. To so bili hrvaški in srbski prvoligaši, romunski drugoligaš ter močna in bogata ekipa iz Savdske Arabije. Lahko rečem, da so bile tekme res na visokem nivoju, in bil sem zelo zadovoljen. Ta teden nas čakata še dve pripravljalni tekmi z domačima ekipama Zarice in Lesc, ki bosta zadnji dve generalki pred prvenstvom, ki se za nas naslednji teden začenja na gostovanju pri Iliriji.

Ali ste večinoma trenirali v Kranju?

Seveda, večinoma smo bili doma, saj so tukaj v Kranju in okolici res dobri pogoji. Trenirali smo na stadionu, v Tenetišah in v vojašnici. Imamo umetno travo in tudi druga igrišča so dobro urejena. Imeli smo res veliko prijateljskih tekem, precej tudi po Sloveniji.

Od lanske sezone je v ekipi kar precej sprememb. Kakšno moštvo imate?

Glede na minulo sezono je bilo v ekipi res precej sprememb, saj so ambicije kluba zdaj precej večje. Ko sem konec februarja prišel v klub, je bil moj cilj videti, kakšno je stanje v ekipi in predvsem kako se pripraviti za novo sezono. Seveda je bilo treba poskrbeti tudi za to, da bomo imeli igralce, ki bodo lahko ambicije kluba tudi uresničili. Tako imamo sedaj več igralcev, ki imajo za seboj prvoligaško kariero. Ekipa je v primerjavi z lansko zagotovo kakovostnejša, kaj bo to pomenilo, pa bomo kmalu lahko videli na igrišču.

Kdo so vaši glavni aduti za igro, ki jo želite?

Najprej je to nekaj nosilcev igre iz prejšnje sezone. Med njimi je zagotovo vratar Grega Sorčan, ki se je kljub ponudbam prvoligašev in kljub ponudbam iz tujine odločil, da ostane v naši ekipi. Za to smo mu zelo hvaležni. Poleg tega ostajajo Tevž Pokorn, Kristian Dakić in Jaroš Čadež, ki so se izkazali v drugem delu lanske sezone oziroma odkar sem v Kranju. Novinci v moštvu so nekateri hrvaški igralci, med katerimi so Toni Vinogradac, ki je še v prejšnji sezoni igral za Rogaško, Tvrtko Buljan, ki je prišel k nam iz prve bosanske lige, in Ivica Vidović, ki je igral v hrvaški prvi ligi. Prav tako je v moštvu nov Marko Brkić, ki je k nam prišel iz ekipe Brinje Grosuplje in je bil v zadnji sezoni najboljši vezni igralec. Pri nas je tudi Luka Šušnjara, ki je že igral v Kranju, dlje časa pa je igral v tujini. Dogovarjamo se še z dvema igralcema iz okolice Kranja in mislim, da bo ekipa za novo sezono res precej kakovostnejša od prejšnje.

Kako se kot Dalmatinec počutite v novem okolju, v Kranju?

Počutim se fantastično. Doma sem res iz Splita, zadnjih dvajset let pa živim v Zagrebu. Pot do Zagreba, kjer imam družino, res ni dolga. Tu v Kranju pa mi je všeč vzdušje v klubu, pogoji za delo so dobri in tudi ekipa je kakovostna. Zato upam, da bomo vse to nadgradili z dobrimi rezultati.

Kaj za vas pomeni dober rezultat?

Zame je to le uvrstitev v prvo ligo. Z vsem drugim ne bom zadovoljen. Res je sicer, da sem letvico dvignil visoko, in upam, da je to realno. Za zdaj sem, glede na priprave in odigrane prijateljske tekme, zelo optimističen. Seveda pa je nogomet zelo nepredvidljiv šport – in šele ko bo šlo za ligaške točke, bomo vedeli, kje smo.

×