Na prenovljenem oddelku je za otroke do 15. leta starosti na voljo deset postelj. / Foto: Arhiv Ukc Ljubljana

Na prenovljenem oddelku je za otroke do 15. leta starosti na voljo deset postelj. / Foto: arhiv UKC Ljubljana

Prenova oddelka

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana so odprli prenovljene prostore otroškega oddelka na dermatovenerološki kliniki. Na voljo je deset postelj za otroke do 15. leta starosti, je pojasnila vodja oddelka Mateja Starbek Zorko. Prenovljeni prostori omogočajo, da ob otrocih lahko ostanejo tudi starši, kar je izjemno pomembno za podporo pri zdravljenju.

Prenova oddelka je bila načrtovana več let, potrdili pa so jo sredi lanskega leta. Dela so se začela decembra, v tem času pa so otroke zdravili na prilagojenem oddelku za odrasle. Predstojnica klinike Tanja Planinšek Ručigaj je poudarila, da prenova ne pomeni veliko le zaposlenim, temveč predvsem malim bolnikom in njihovim staršem, saj jim bo nudil boljšo in kakovostnejšo obravnavo na kliniki.

»Z obnovo oddelka našim sodelavcem sporočamo, da je tudi njihovo delo pomembno, da ga družba ceni. Ne nazadnje s tem tudi dajemo vodstvom v roke instrument, da s pomočjo boljšega delovnega okolja zadrži kader, ki ga je dandanes že težko zadržati,« pa je dejal v. d. strokovnega direktorja UKC Ljubljana Gregor Norčič in dodal, da s prenovo družba bolnikom sporoča, da niso sami v svoji bolezni.