Odbojkarice ekipe Radol'ca Volley (v modrih dresih) so v drugem krogu premagale favorizirani Gen-I Volley. / Foto: Gorazd Kavčič

Odbojkarice ekipe Radol'ca Volley (v modrih dresih) so v drugem krogu premagale favorizirani Gen-I Volley. / Foto: Gorazd Kavčič

Presenečenje v Radovljici

V Radovljici imajo znova predstavnika v slovenski elitni članski odbojkarski druščini. Odbojkarice Radol'ca Volley, novinke v 1. A odbojkarski ligi za ženske, so v drugem krogu prišle do prve zmage.

»Vemo, da nimamo ničesar izgubiti. Smo na pravi poti, do tega, kar si želimo, pa nas čaka še veliko dela,« pravi kapetanka Eva Pogačar.

Radovljica – Za najboljšimi slovenskimi ekipami, ki igrajo v Sportklub prvi odbojkarski ligi za ženske, sta prva dva kroga nove sezone. Obeta se zelo zanimivo državno prvenstvo. Uspešno so ga začele branilke naslova, odbojkarice kamniškega Calcita Volleyja, ki si bodo skušale priigrati že šesto zaporedno, skupno pa deveto lovoriko v slovenskem prvenstvu. Po dveh zmagah so na vrhu lestvice.

Novinke med elitno osmerico so igralke ekipe Radol'ca Volley. Po osmih letih imajo tako številni športni privrženci v Radovljici znova možnost spremljati tekme prve državne odbojkarske lige v domači dvorani SGŠ Radovljica. Radovljičanke, ki jih vodi glavni trener Tilen Kozamernik, so tako v prvem kot v drugem krogu igrale doma. V uvodnem dvoboju jim je nasproti stala ekipa Luke Koper, ki je bila boljša z 0 : 3. V soboto pa so Gorenjke prišle do prve zmage. Pripravile so presenečenje in s 3 : 1 premagale favorizirane odbojkarice Gen-I Volleyja. Slednje so dobile prvi niz (13 : 25), naslednje tri pa domačinke (25 : 15, 25 : 22, 25 : 21) in slavje se je lahko začelo. Na lestvici so na petem mestu, v tretjem krogu jih v soboto čaka gostovanje v Mariboru.

Kapetanka Eva Pogačar, ki ima že številne mednarodne in reprezentančne izkušnje, je pred začetkom sezone napovedala, da je njihov osrednji cilj obstanek v prvi ligi, da pa so sposobne tudi veliko več. To so tudi že dokazale. »Priprave na sezono so potekale brez težav, igralkam so v klubu omogočali vse, kar smo potrebovale. Izkušnje iz preteklosti, ko smo že bili v prvi ligi, se poznajo. Potrebovali smo kar nekaj časa, da se je cela ekipa zbrala in sestavila, v polni zasedbi smo začeli trenirati šele v prvem tednu septembra. Vemo, da nimamo ničesar izgubiti. Smo na pravi poti, do tega, kar si želimo, pa nas čaka zelo veliko dela,« je dejala kapetanka.

Večina igralk prvič igra med slovensko člansko elito, najmlajša pa je stara komaj 14 let.