Slovenski kolesar Tadej Pogačar je sezono končal z zmago. / Foto: Dpa/sta

Slovenski kolesar Tadej Pogačar je sezono končal z zmago. / Foto: dpa/STA

Sanjska sezona

Tadej Pogačar je na dirki po Lombardiji slavil že četrtič zapored, skupaj pa petindvajsetič v sezoni.

Lani je zmagal sedemnajstkrat, letos petindvajsetkrat. Z naskokom je najboljši kolesar na svetu tudi v letošnji sezoni.

Komenda – Kolesarska sezona 2024 je bila za Tadeja Pogačarja najboljša doslej. Končal jo je v zmagovalnem slogu. Najboljši je bil tudi na sobotni dirki po Lombardiji – znova v velikem slogu. Na 255 kilometrov dolgi trasi, ki je kolesarje vodila od Bergama do Coma, je pospešil dobrih 48 kilometrov pred ciljem, slediti mu ni mogel nihče.

»Zelo sem užival v zadnjih trenutkih dirke, na zadnjem klancu, v vzdušju, ki so ga ustvarili navijači. Bilo je izjemno. Še posebej sem užival, ker sem vedel, da bom sezono končal z zmago,« je Pogačar po dirki povedal za svojo uradno spletno stran. Na cilju je v zrak dvignil svoje kolo. »Kakor sem začel sezono, sem jo tudi končal, zato sem se odločil za enako slavje, kot na Strade Bianche. Lepo je dvigniti kolo, ob tem nastanejo lepe fotografije,« je dodal. Slavil je že 25. letošnjo zmago, kar pomeni, da je lansko statistiko 17 zmag še izboljšal. Letos je med drugim kot prvi po Marcu Pantaniju leta 1998 dobil Giro in Tour, postal je svetovni prvak v cestni vožnji in tako tretji kolesar v zgodovini z osvojeno trojno krono. »Vsaka zmaga ima svojo zgodbo, svoja čustva, a letos je gotovo zame na vrhu zmaga na svetovnem prvenstvu. Težko jo bo preseči,« je jasen.

Ne glede na to, da je še vedno v izjemni formi, se veseli zasluženega počitka. »Življenje ni samo dirkanje. Rad počnem tudi kaj drugega, kot zmagujem, in zdaj bom užival v tem,« je dejal.