Ekipe LL Grosist Slovan, RD Urabnscape Loka in RK Nexe na Šilčevem memorialu v Škofji Loki / Foto: Foto: Arhiv Turnirja

Šilčev pokal letos v Našice

V spomin na legendarnega rokometnega trenerja Jožeta Šilca so pripravili Šilčev memorial, ki ga je gostila tudi Škofja Loka, na koncu pa so se zmage veselili rokometaši ekipe iz Našic, katere član je po novem tudi slovenski kapetan Jure Dolenec.

Škofja Loka, Sevnica, Ljubljana – Dva tedna pred začetkom nove sezone v najmočnejši slovenski rokometni ligi so organizatorji treh klubov, kjer je bil pokojni Jože Šilc trener, pripravili tradicionalni Šilčev memorial.

Turnir je bil letos organiziran že trideseto leto, na njem pa se je pomerilo šest ekip: RD Urbanscape Loka, RD LL Grosist Slovan, hrvaški RK Nexe, RK Sevnica, RD Ribnica in reprezentanca Kuvajta.

Prvi dan so bile tekme v Sevnici in Škofji Loki. V Sevnici je domače moštvo najprej izgubilo s Kuvajtom s 16 : 27, nato pa še z Ribnico s 16 : 34. Ribnica je nato premagala Kuvajt z 21 : 35.

Še bolj zanimivo je bilo v dvorani Poden v Škofji Loki, kjer sta se najprej pomerila domače moštvo Urbanscape Loka in LL Grosist Slovan, ki ga vodi slovenski reprezentančni selektor Uroš Zorman, Na koncu so z 22 : 26 zmagali rokometaši iz Ljubljane. Na drugi tekmi sta se pomerila LL Grosist Slovan in RK Nexe iz Našic, za katerega je prvič po prestopu zaigral slovenski rokometni kapetan, 35-letni Škofjeločan Jure Dolenec. Po napetem obračunu je bil na koncu rezultat neodločen 26 : 26. Tretja tekma v Škofji Loki je bil obračun med RK Nexe in domačim RD Urbanscape Loka, s 26 : 18 pa so slavili gostje iz Našic.

Zaključek turnirja je potekal v dvorani na Kodeljevem v Ljubljani. Prvi dve ekipi, ki sta stopili na parket, sta se borili za končno peto mesto. Škofjeloška ekipa Urbanscape Loka je ob razpoloženem vratarju Joštu Juričanu že v 15. minuti vodila kar z 11 : 3, na koncu pa so Ločani zmagali z 28 : 19 in si na Šilčevem memorialu priigrali peto mesto.

Tekma za tretje mesto je bil obračun med ekipo LL Grosist Slovan in reprezentanco Kuvajta, zmaga pa je pripadla gostiteljem, ki so bili boljši z rezultatom 38 : 24.

V finalu za zmago na turnirju sta se pomerila Riko Ribnica in Nexe, boljši pa so bili igralci iz Našic, ki so slavili s 27 : 24 ter domov odnesli zmagovalni pokal.

Najboljši igralec turnirja je bil Staš Jovičič (RD LL Grosist Slovan), najboljši vratar Mihailo Radovanović (RK Nexe) in najboljši strelec Uroš Knavs (RD Riko Ribnica).

×