Košarkaška tekma ženske ŽKK Triglav proti Domel Škofja Loka dvorana na Planini / Foto: Gorazd Kavčič

Košarkaška tekma ženske ŽKK Triglav proti Domel Škofja Loka dvorana na Planini / Foto: Gorazd Kavčič

Sosedski ženski košarkarski derbi

Prvič v sezoni so se med seboj pomerile košarkarice kranjskega Triglava in škofjeloškega Domela. Zmagale so triglavanke, ki so bile boljše s 64 : 55.

Kranj – Drugo kolo v prvi slovenski košarkarski ligi za ženske je prineslo sosedski obračun. V Športni dvorani Planina so igrale košarkarice kranjskega Triglava in škofjeloškega Domela.

Gledalci so videli dva različna polčasa. V prvem so prevladovale domačinke in ga dobile s 17 točkami prednosti. Prvo četrtino so dobile z 21 : 15, drugo pa z 21 : 10. V drugem polčasu so bolje igrale gostje. V tretji četrtini je bil rezultat 13 : 16, v četrti pa 9 : 14. Dober drugi del Škofjeločank pa ni bil dovolj za zmago, saj so si Kranjčanke v prvem priigrale preveliko prednost. Najboljša strelka je bila z 19 točkami košarkarica Triglava Ana Šarić. Pri Domelu je s 14 točkami in 7 skoki izstopala Urša Žibert. Triglav se bo na naslednji tekmi 9. oktobra pomeril z Mariborom (to bo še tekma 1. kola), Škofjeločanke pa bodo v 3. kolu 13. oktobra v domači dvorani igrale z Ilirijo (ob 18.30). Dan prej bodo na parketu znova triglavanke. V 3. kolu jih čaka gostovanje v Domžalah (ob 20. uri).

Drugo kolo v Ligi OTP banka so odprli košarkarji ECE Triglav Kranj, ki so pred domačimi gledalci s 57 : 90 izgubili s Krko. Ekipa Kansai Helios Domžale je bila z 72 : 67 boljša od Term Olimia Podčetrtek. Zelo tesen obračun je bil med Šentjurjem in LTH Castings. Škofjeločani so izgubili za dve točki (75 : 53). GGD Šenčur je tekmo 2. kola odigral včeraj doma proti Iliriji. Rezultat tekme do zaključka redakcije še ni bil znan. V 3. kolu se bodo med seboj pomerili Domžalčani in Kranjčani. Tekma bo v Športni dvorani Domžale 12. oktobra z začetkom ob 13. uri. Isti dan bodo Šenčurjani gostovali v Laškem, Škofjeločani pa bodo 14. oktobra gostili Rogaško. Začetek tekme v Športni dvorani Poden bo ob 17.30.