mestno jedro panorama center mesto Kranj gorenjska prestolnica / Foto: Gorazd Kavčič

Tatvina je bila izvedena v enem od gostinskih lokalov na Glavnem trgu v Kranju. Fotografija je simbolična. / Foto: Gorazd Kavčič

Tatvina v kranjskem lokalu, policija išče storilca

Policija išče storilca drzne tatvine v gostinskem lokalu v Kranju.

Kranj – Kranjski policisti so bili v ponedeljek, 14. oktobra, nekaj pred 14. uro obveščeni o tatvini v enem izmed gostinskih lokalov na Glavnem trgu v Kranju. Po doslej znanih podatkih Policijske uprave Kranj je v lokal prišel gost, ki je pri točilnem pultu naročil pijačo. Ko je natakarica zapustila prostor za točilnim pultom, je iz njene torbice vzel denarnico in odšel na stranišče. »Iz denarnice si je prilastil nekaj sto evrov, jo pustil na stranišču, se vrnil k točilnemu pultu, plačal pijačo, nato pa zapustil lokal,« so pojasnili na kranjski policiji in dodali, da so denarnico kasneje našli drugi gostje na moškem stranišču.

Policisti so opravili ogled in nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah kaznivega dejanja za izsleditev storilca. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Opis storilca

Storilec je po navedbah Policijske uprave Kranj moški, star med 40 in 50 let, visok okoli 180 centimetrov, vitke postave, s temno rjavimi lasmi. Oblečen je bil v belo srajco, govoril je srbohrvaško.

Ker storilec še ni bil izsleden, policija prosi javnost za pomoč. Vse, ki imajo kakršne koli informacije o drzni tatvini ali storilcu, prosijo, da to sporočijo Policijski postaji Kranj na telefonsko številko 04/233 64 00, interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.