Nogometaši Triglava so se dobro upirali Celjanom ter zasluženo osvojili točko. / Foto: Matic Zorman

Foto: arhiv GG (Matic Zorman)

Triglav do treh točk

Nogometaši Triglava so premagali Bistričane.

Kranj – Nogometaši v Prvi ligi Telemach so odigrali tekme 9. kroga. Domžalčani so znova ostali brez točk. Gostili so Celje in izgubili z 0 : 3. Nogometaši Kalcerja Radomlje bodo tekmo 9. kroga proti Primorju odigrali 12. oktobra.

V drugi ligi so bili uspešni nogometaši kranjskega Triglava. Na domačem igrišču so bili v tekmi 7. kroga boljši od Bistričanov, od ekipe Keti Emmi & Impol Bistrica. Triglav je povedel po 14 minutah igre, ko je za vodstvo zadel Lan Piskule, v 33. minuti pa je bil uspešen še Luka Šušnjara. Stanislav Krapuhin je tik pred odmorom znižal zaostanek gostov na 2 : 1, končni rezultat 3 : 1 za Triglav pa je v 77. minuti postavil Kristian Dakić. »Za nami je težka prvenstvena tekma. Veliko je bilo dvobojev, dolgih žog in protinapadov. To smo sicer pričakovali, vendar se je na tako igro težko pripraviti. Zadetek smo prejeli v najbolj neprimernem času, kar je zatem vplivalo na potek drugega polčasa, v katerem so fantje stopili izven območja udobja, pokazali značaj in za tri točke dali vse od sebe,« so bile po tekmi besede trenerja Darijana Matića, ki je na klop članske ekipe sedel po odhodu Tonija Golema.

Triglavani so na lestvici napredovali in so z 12 točkami na sedmem mestu. V vodstvu je Gorica. Konec tedna jih čaka gostovanje na Ptuju.