24 velika nagrada Šenčurja memorial Bojana Udoviča DP elite na fotografiji  Timotej BAVEC Ribno Alpine Resort Bled / Foto: Tina Dokl

Tudi za naslove državnih prvakov

Šenčur – V soboto se je na šenčurskih ulicah, na 24. izvedbi dirke Velika nagrada Šenčurja – Memorial Bojana Udoviča, pomerilo več kot 400 kolesarjev. »Udeležba je bila rekordna, kar nas zelo veseli,« je bil po celodnevnem dogajanju, ki se je začelo z dirko amaterskih kolesarjev, zadovoljen predsednik Kolesarskega društva Šenčur Gašper Pilar. Dečki in deklice so na krožni trasi, dolgi 1300 metrov, tekmovali na dirki na končni cilj, starejše kategorije so se potegovale tudi za naslove državnih prvakov v kriteriju. »Kolesarska zveza Slovenije nam je letos zaupala izvedbo odprtega državnega prvenstva, kar je za nas potrditev dobrega dela v preteklih letih. Še toliko bolj smo se zato posvetili organizaciji dogodka, poskrbeli smo za slovesnejšo razglasitev rezultatov, vključili smo pihalni orkester ...« je pojasnil Pilar.

Vrhunec kolesarske dirke so bili večerni krogi moške kategorije U23 in elite, ki je prevozila 52 kilometrov (40 krogov). Točkovanje prvih štirih tekmovalcev je potekalo vsak četrti krog. S prepričljivo prednostjo na progi in seštevkom 42 točk se je zmage veselil Timotej Bavec iz Kolesarskega kluba Ribno Alpine Resort Bled, tokrat tretjič. Lani je bil v Šenčurju najuspešnejši med amaterji, pred sedmimi leti med starejšimi mladinci. »Kot kaže, je ta dirka zame srečna,« se je nasmehnil in dodal, da mu je trasa všeč. Drugo mesto je zasedel Matic Žumer (Sava Kranj Cycling), ki je zbral 17 točk, tretjega z 12 točkami Natan Gregorčič (Ljubljana Gusto Santic).

Med članicami je zmagala Hana Žumer (BTC City Ljubljana Zhiraf Ambedo), med starejšimi mladinci Jure Medved (Pogi Team UAE Generali), v kategoriji mlajših mladincev Tomaž Gonza (TBP Lenart). Med mlajšimi mladinkami je državna prvakinja postala Hana Jeromel (Perutnina Ptuj), med starejšimi pa Zoja Ferlež (BTC City Ljubljana Scott).

×