Kranjskogorska 10ka Kranjska gora na fotografiji zmagovalca Maša Robič in Davorin Cimermančič / Foto: Tina Dokl

Uspešna Kranjskogorska 10ka

V alpski kulisi Kranjske Gore je minuli konec tedna potekala jubilejna, že 30. Kranjskogorska 10ka, ki je v organizaciji Turističnega društva Kranjska Gora privabila več kot sto osemdeset tekačev.

Kranjska Gora – Po epidemiji, ko so športni dogodki potekali v omejenem obsegu, je letošnja prireditev dosegla nov rekord v udeležbi, kar je po besedah podpredsednika društva Uroša Svetine izjemen uspeh. »Kranjska Gora je kraj, ki ponuja različne možnosti za aktivnost,« je poudaril Svetina. »Vreme, ki je ključna sestavina dogodkov na prostem, nam je dobro služilo. Upam, da vsi uspešno končajo tek. Zelo smo zadovoljni z udeležbo, saj se je prijavilo več kot 180 tekačev, večina udeležencev je Slovencev, okoli dvajset odstotkov pa je bilo tudi tujih tekačev,« je še dodal.

Kranjskogorska 10ka spada tudi v serijo tekaških dogodkov Gorenjska, moj planet. Tekmovalci so se pomerili na trasi, ki je potekala iz Kranjske Gore do Rateč in nazaj v Kranjsko Goro, tekmovanje pa je bilo razdeljeno na trinajst kategorij, od tega sedem moških in šest ženskih.

Med moškimi je slavil Ljubljančan Davorin Cimermančič, ki je tekel za Založbo Grahovac in dosegel čas 33:14,2. Po tekmi je povedal: »Pot mi je dobro znana, celo leto tečem po isti stezi. Tudi vreme je bilo super, po navadi sem navajen vetra. Kranjskogorske 10ke sem se že udeležil, vendar je to moja prva zmaga in sem je zelo vesel. Želja je bila velika, padel je tudi osebni rekord te trase, tako da sem zadovoljen.« Med ženskami je najhitreje v cilj pritekla Maša Robič iz Lesc, ki je tekla za AK Radovljica in dosegla čas 43:30,9. Tudi ona je bila po teku zelo zadovoljna: »Tečem zadnjih pet let, tudi treniram. Nisem sicer sploh videla svojega časa, ampak mislim, da je padel rekord. Bilo je pa kar naporno, zadnji kilometri so se res vlekli. Odgovarjalo mi je tudi, ker je bolj raven teren, tako da super. Ni bilo pa tako zelo vroče, kot je kazalo na začetku.« Tako kot zadnjih nekaj let so pripravili tudi otroški tek, kjer pa ni bilo v ospredju tekmovanje, ampak zabava.

×