Katarina Wakounig - Pajnič in Roman Roblek / Foto: Jože Košnjek

V petek Slovenski večer v Celovcu

Edinstven kulturni in kulinarični dogodek bo v petek zvečer v Osojskem dvorcu v Celovcu, pri organizaciji pa so združili moči in znanje Ragor – razvojna agencija Zgornje Gorenjske, Slovenska gospodarska zbornica iz Celovca in mesto Celovec.

Celovec – Med pomembnejše dogodke v sodelovanju med Slovenijo oziroma Gorenjsko in Koroško, pri katerih so v organizacije vpete tudi slovenske organizacije na Koroškem, so nedvomno Slovenski večeri, namenjeni vrhunski kulinariki in kulturi. V petek, 6. septembra bo v starodavnem Osojskem dvorcu (Ossiacher Hof) v Wienergasse na sporedu že peti. Začel se bo ob 19. uri, organizacija pa je v rokah Razvojne agencije Zgornje Gorenjske, Slovenske gospodarske zveze (SGZ) iz Celovca in mesta Celovec, sodelujejo pa tudi še drugi gospodarski deležniki z obeh strani meje, vključno z Gospodarsko zbornico Slovenije, Koroško gospodarsko zbornico in Slovensko turistično organizacijo. Dogodek podpira tudi dežela, zato bo o njem na petkovi konferenci za novinarje v Celovcu poleg direktorice Ragorja Eve Štravs Podlogar govoril tudi koroški deželni glavar dr. Peter Kaiser.

Generalni sekretar SGZ Roman Roblek in svetovalka Katarina Wakounig - Pajnič sta povedala, da so Slovenski večeri odmeven dogodek. Na petkovem, vodila ga bo Mojca Mavec, bo za kulturni okvir poskrbela operna pevka, stalna članica Dunajske opere in Jeseničanka Monika Bohinc. Kulinariko bodo imeli na skrbi Restavracija Triangel iz Gozda - Martuljka, Hiša Linhart iz Radovljice in Gostinstvo Jezeršek. Vinski del je letos v rokah vinarja Freliha iz Šentruperta na Dolenjskem. Večer pa ne bo minil brez kremne rezine Condititusa.

×