dan odprtih vrat PGD Begunje v sodelovanju z GRS Radovljica ob praznovanju 60 letnice na fotografiji vaja gasilci gorski reševalci gorska reševalna služba Radovljica GRS policija letalska policijska enota helikopter policijski helikopter / Foto: Tina Dokl

Nemška planinca so s Triglava v dolino prepeljali s policijskim helikopterjem. Slika je simbolična. / Foto: Tina Dokl

V supergah na Triglav

Nemška planinca, neprimerno opremljena za visokogorje, sta ob sestopu s Triglava v megli obtičala na strmem skalnatem terenu.

Stara Fužina – V soboto okoli 17.30 je posadka policijskega helikopterja z dežurno ekipo Gorske reševalne zveze Slovenije za reševanje v gorah morala posredovati na območju Triglava. Tega dne sta 21-letna pohodnica in 20-letni pohodnik, oba državljana Nemčije, iz smeri Vodnikovega doma odšla na Triglav, sestopala pa sta po Gorjanski poti proti domu Planika. Pred Triglavsko škrbino, na nadmorski višini okoli 2700 m, sta zaradi megle zašla s poti in prišla nad strm skalnati teren, od koder nista več upala nadaljevati poti niti se vrniti. S helikopterjem so ju prepeljali do Stare Fužine, kjer so ju prevzeli gorski reševalci iz Bohinja. »Bila sta neprimerno opremljena za hojo v visokogorju – brez čelad, brez samovarovalnega kompleta itd. Pohodnik je bil celo v supergah!« so še poudarili na Policijski upravi Kranj.