varnost v prometu otroci na cesti promet vrtec Janina Kranj / Foto: Tina Dokl

Varno vse leto, ne le te dni

Prve šolske dni vzporedno z nacionalno preventivno akcijo Varno v šolo, ki jo koordinira Agencija za varnost prometa, poteka tudi kampanja Avto-moto zveze Slovenije Še 365 dni.

Kranj – S kampanjo Avto-moto zveze Slovenije Še 365 dni! poudarjajo pomen varnosti najmlajših udeležencev v prometu vse leto, in ne le ob začetku pouka, so poudarili ob predstavitvi letošnjih aktivnosti, ki potekajo tudi v več gorenjskih občinah.

Za varnost – ne le otrok, temveč vseh udeležencev v prometu – moramo skrbeti vse leto, pri tem pa naj nas odlikujeta strpnost in medsebojno spoštovanje.

Kampanja se je uradno začela prejšnji teden v vrtcu Janina v Kranju. Podpredsednik AMZS Tomaž Andrejka je ob tej priložnosti poudaril, da moramo za varnost – ne le otrok, temveč vseh udeležencev v prometu – skrbeti vse leto, pri tem pa naj nas odlikujeta strpnost in medsebojno spoštovanje. To sporočilo sta AMZS super junaka Anja in Marko v sodelovanju s 30 avto-moto društvi in klubi v teh dneh ponesla v skupno trideset krajev po Sloveniji. Andrejka je še poudaril, da se statistika glede prometnih nesreč z najhujšim izidom že več let izboljšuje, kar pa nas ne sme uspavati.

Miran Murnik, pomočnik načelnika Postaje prometne policije Kranj, je pojasnil, da so se policisti na začetek šolskega leta začeli pripravljati že pred več kot mesecem dni. Skupaj z vzdrževalci državnih in občinskih cest so pregledali prometno signalizacijo, v sodelovanju s predstavniki šol in lokalnih svetov za preventivo pa pripravili načrte varnih šolskih poti. Policisti bodo predvsem v prvih septembrskih dneh poskrbeli za varno pot otrok v šolo in domov, svoje naloge pa bodo sicer opravljali celo šolsko leto, ne le ob začetku pouka, je obljubil Murnik.

×