Škofjeločanu, ki naj bi z nožem napadel očeta, je sodišče odredilo pripor. Slika je simbolična. / Foto: arhiv GG / Foto:

Škofjeločanu, ki naj bi z nožem napadel očeta, je sodišče odredilo pripor. Slika je simbolična. / Foto: arhiv GG

Vlomilca prijeli isto dopoldne

Kranjski policisti so v ponedeljek dopoldne prijeli 43-letnega moškega iz Kranja, sicer državljana Bosne in Hercegovine. Sumijo ga storitve roparske tatvine in več vlomov.

Kranj – Kranjske policiste so v ponedeljek dopoldan obvestili o več vlomih v stanovanja večstanovanjskih stavb v Kranju. Na podlagi opisa storilca, ki so ga podali občani, in s pregledom okolice so že okoli 11. ure izsledili in prijeli 43-letnega moškega iz Kranja, državljana Bosne in Hercegovine.

Sumijo, da je moški ob 8.50 izvedel roparsko tatvino, tako da je nasilno vstopil v stanovanje, ga pregledal in si prilastil denar, mobilni telefon, ročno uro, nakit in ostale predmete. Ko je odprl vrata spalnice, je v njej zagledal lastnico, ki se je ob tem prebudila in stekla za njim. Da bi obdržal ukradene predmete, jo je udaril v obraz in zbežal. Ob tem je oškodovanko poškodoval in so jo z reševalnim vozilom prepeljali v zdravstveno ustanovo.

Kot so sporočili s Policijske uprave, je osumljeni v ponedeljek dopoldan do prijetja izvedel še tri vlome v stanovanja večstanovanjskih stavb. V enem je ukradel prenosni računalnik, dokumente, mobilni telefon in druge predmete, s čimer je lastnico oškodoval za okoli 5000 evrov. V drugem stanovanju je naletel na lastnika in zato zbežal, v tretje stanovanje pa je neuspešno skušal vlomiti.

Policisti so večino ukradenih predmetov vrnili oškodovancem. Osumljenega so pridržali in v torek s kazensko ovadbo privedli k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Kranju, ki je na predlog okrožnega državnega tožilca zanj odredila pripor. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil o morebitnih drugih oškodovancih oziroma kaznivih dejanjih, ki jih je morda še storil osumljeni.

Za roparsko tatvino je predpisana kazen zapora od enega do deset let, za veliko tatvino pa do pet let zapora.

»Odzovemo se na vsak klic. Na kraj poskušamo priti v najkrajšem možnem času,« poudarjajo policisti.