Novi vodohran v Palovičah / Foto: Občina Tržič

Novi vodohran v Palovičah / Foto: Občina Tržič

Vodohran zgrajen

Gradnja novega vodohrana in pripadajočega vodovodnega omrežja v Palovičah v tržiški občini je zaključena in oba že služita namenu.

Tržič – Glavni cilj projekta je bil izboljšati energetsko učinkovitost vodovodnega sistema in zagotoviti zanesljivejšo in dolgoročno stabilno oskrbo s pitno vodo za lokalno prebivalstvo, je pojasnil vodja Urada za splošne in pravne zadeve na tržiški občini Sebastjan Gubič. »Z izgradnjo novega vodovoda v dolžini 475 metrov in vodohrana s kapaciteto petdeset kubičnih metrov se bo izboljšala kakovost storitev ter zmanjšala poraba energije.«

Poleg novega vodovodnega sistema je bilo izvedeno tudi obsežno delo na cestni infrastrukturi. Obnovljeno je bilo cestišče v dolžini 375 metrov, hkrati je bilo urejeno tudi odvodnjavanje, kar prispeva k varnejši in bolj trajnostni uporabi ceste. Vrednost te obnove znaša nekaj čez 145 tisoč evrov z vključenim DDV.

Z novo infrastrukturo bo letna poraba energije zmanjšana za 214 kWh, kar predstavlja 21-odstotni prihranek. Skupna vrednost celotne investicije znaša skoraj 475 tisoč evrov, pri čemer projekt v višini 185.481,51 evra sofinancirata Evropska unija in Republika Slovenija. Preostala sredstva je zagotovila Občina Tržič iz proračuna. »V nadaljevanju projekta poteka še sanacija plazu na meji obdelave, ki pa ni predmet tega projekta ali sofinanciranja,« je še pojasnil Gubič.