V družbi Arriva zatrjujejo, da prav vsi potniki s kupljeno vozovnico pridejo na želeni cilj. / Foto: Nik Bertoncelj

Vsi potniki pridejo na cilj

V poletnem času se uporabniki javnega potniškega prometa večkrat pritožujejo, da zavoljo upravičencev do brezplačne vozovnice javnega potniškega prometa tisti, ki kupijo vozovnico, na avtobusih ne dobijo prostega sedeža.

Kranj – Brezplačna vozovnica javnega potniškega prometa je enotna vozovnica Integriranega javnega potniškega prometa, ki se lahko uporablja v medkrajevnem avtobusnem in železniškem prometu po vsej državi ter v mestnem prometu v Ljubljani, Mariboru, Kopru, Kranju, Novem mestu, Jesenicah, Celju in Krškem. Do nje so upravičeni upokojenci, starejši od 65 let, vojni veterani in invalidi z evropsko kartico ugodnosti za invalide. Pri vseh je pogoj, da nimajo sklenjenega delovnega razmerja in prijavljene dejavnosti, kot so denimo samostojni podjetniki.

Iz družbe Arriva so nam sporočili, da se vedno trudijo sproti prilagajati in zagotavljati nemoteno uporabo svojih storitev ter skladno z zahtevo naročnika, Družbe za upravljanje javnega potniškega prometa, tudi enakovredno dostopnost za vse. »Upravitelj sistema Integriran javni potniški promet ne omogoča rezervacijskega sistema. Vozovnica, ki jo potniki kupijo na prodajnih mestih, velja za časovno obdobje in relacijo, za katero je bila izdana,« so nam pojasnili in dodali, da so število avtobusnih prevozov na najbolj obremenjenih linijah letos v dogovoru z naročnikom povečali. »Vsi potniki pridejo na cilj, kljub temu da je občasno treba počakati na naslednji odhod ali se peljati po drugi poti. Prav tako v dogovoru z naročnikom in ob upoštevanju vseh relevantnih okoliščin omogočimo dodatne odhode avtobusov, kadar zaznamo, da prihaja do povečanega povpraševanja na določeni liniji,« so še sporočili iz družbe Arriva.

×