Julijska neurja so močno prizadela tudi območje preddvorske občine. / Foto: Gorazd Kavčič

Julijska neurja so močno prizadela tudi območje preddvorske občine. / Foto: Gorazd Kavčič

Začeli ocenjevati škodo

Ljubljana – Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je začelo z ocenjevanjem gospodarske škode po neurjih z vetrom in poplavami 19. in 20. julija letos. Oškodovane gospodarske družbe, podjetnike, posameznike, ki samostojno opravljajo dejavnost, zavode in zadruge pozivajo, da prijavijo oceno škode na gospodarsko ministrstvo do vključno 30. septembra. Oceno škode je treba posredovati na elektronski naslov: poplave2024.mgts@gov.si (z oznako »Poplave julij 1 2024« in pripisom naziva oškodovanca). Obrazec, skupaj z navodili za izpolnjevanje, je objavljen na spletni strani ministrstva.

Vloge lahko posredujejo oškodovanci s sedežem v 31 oškodovanih občinah, tudi z območja širše Gorenjske, in sicer Cerklje na Gorenjskem, Preddvor, Tržič, Trzin, Mengeš in Jezersko. Škodo lahko prijavijo na strojih in opremi, škodo, nastalo zaradi uničenja zalog, ali škodo zaradi izpada prihodka.

Na spletni strani ministrstva je objavljena informacija o začetku postopka ocenjevanja škode s pripadajočim obrazcem ter navodili za izpolnjevanje.