Slovenijo bo zastopalo 14 parašportnic in parašportnikov v štirih športnih panogah. / Foto: Foto: Aleš Fevžer, Oks

Začenjajo se paralimpijske igre

V slovenski odpravi so tudi tri gorenjske parašportnice: paralokostrelka Živa Lavrinc in odbojkarici sede Tija Vrhovnik in Vesna Pogačar.

Kranj – Pariz bo med 28. avgustom in 8. septembrom gostil 17. poletne paralimpijske igre. Slovenijo bo zastopalo 14 parašportnic in parašportnikov v štirih športnih panogah. V Parizu bodo tekmovali Franček Gorazd Tiršek (parastrelstvo), Živa Lavrinc (paralokostrelstvo), Dejan Fabčič (paralokostrelstvo), Henrik Plank (paraatletika) in ženska reprezentanca v odbojki sede.

Podelili bodo 549 medalj v 22 parašportih, tekmovalo pa bo 4400 parašportnikov in parašportnic z vsega sveta. Do zdaj so slovenski paralimpijci osvojili 52 paralimpijskih kolajn, od tega kar 14 zlatih. Na zadnjih poletnih paralimpijskih igrah v Tokiu se je slovenska reprezentanca razveselila srebrne in bronaste kolajne Frančka Gorazda Tirška v parastrelstvu.

Za čim boljše uvrstitve se bodo borile tudi tri gorenjske parašportnice. V paralokostrelstvu bo tekmovala Živa Lavrinc, Kamničanka, ki živi v Švici, članici reprezentance v odbojki sede pa sta tudi Tija Vrhovnik iz Vodic in Vesna Pogačar iz Šenčurja.

×