Skoraj sedemdeset kolesarjev se je podalo na 12,8 km dolgo traso. / Foto: Arhiv Šd Marmor Hotavlje

Skoraj sedemdeset kolesarjev se je podalo na 12,8 km dolgo traso. / Foto: arhiv ŠD Marmor Hotavlje

Zmaga ostala v Poljanski dolini

Tilen Potisk iz Poljan se je na Blegošu veselil dvojne zmage: na tekmi in v seštevku Pokala polanskih puklov. Pri ženskah je po petih vzponih na vrhu končala Laura Šimenc Kramar.

Hotavlje – Kolesarji so se v nedeljo podali na Blegoš. V organizaciji ŠD Marmor Hotavlje je potekal 26. vzpon s kolesi na Blegoš za veliko nagrado Kras Sežana – memoral Lojzeta Oblaka.

Start je bil pred Zadružnim domom na Hotavljah, cilj pa pri koči na Blegošu. Skoraj sedemdeset udeležencev je v 12,8 km premagalo skoraj tisoč metrov višinske razlike. Zmaga je po dobrih dvajsetih letih znova ostala v Poljanski dolini. S kar lepo prednostjo je bil prvi v cilju Tilen Potisk iz Poljan (ŠD Poljane, 45:40). Za dobro minuto in pol je prehitel Iztoka Dogšo (Ganesha Team), ki se ga je otresel na makadamskem odseku med Dolenjo Žetino in Črnim Kalom. Tretji je bil Gal Sekne (Bam,Bi). Špela Škrajnar (Ganesha Team) je bila drugič najhitrejša ženska, prehitelo jo je le devet moških. Za njo je zaostala tudi Laura Šimenc Kramar (Team DeRosa Santini), tretja pa je bila Alja Kavčič. Organizatorji so poudarili, da je bil to kljub nekoliko slabšemu vremenu še en čudovit kolesarski praznik na pohodnikom in kolesarjem priljubljenem Blegošu.

Z Vzponom na Blegoš se je zaključila že štirinajsta sezona Pokala polanskih puklov. Sodelovalo je 273 kolesarjev. Seštevek kolesarskih vzponov na Stari vrh, Javorč, Pasjo raven, Lubnik in Blegoš je dal skupna zmagovalca. To sta postala Tilen Potisk (ŠD Poljane) in Laura Šimenc Kramar (Team DeRosa Santini). Drugo mesto sta osvojila Blaž Oblak (ŠD Špik Lučine) in Alja Kavčič, tretje pa Gal Sekne (Bam.Bi) in Jana Erznožnik (ŠD Koloka).