Lesce – V Čebelarskem razvojno-izobraževalnem centru v Lescah so v soboto pripravili vsakoletni tradicionalni Festival medu, na katerem so se obiskovalcem predstavili čebelarji ter ponudniki medenih pridelkov in izdelkov, na voljo so bile degustacije in pogostitve, ki sta jih pripravili Srednja gostinska in turistična šola Radovljica ter Biotehniški center Naklo, tisti, ki so prišli po nova znanja, pa so se lahko udeležili zanimivih predavanj. Letos je bilo več pozornosti namenjene propolisu – njegovi uporabi v apiterapiji ter izdelovanju propolisovih tabletk, s predavanjem in degustacijo pa je bilo predstavljeno tudi medeno pivo. Sicer pa je bil, kot je povedala upravnica centra Špela Kalan, letos poudarek na medu iz evropskih shem kakovosti, ki potrošniku zagotavljajo, da je med, ki ga je kupil, odlične kakovosti. »Slovenski čebelarji sicer načeloma vsi pridelujejo med visoke kakovosti, tudi tisti, ki niso v shemah. Če torej potrošnik kupi med pri čebelarju, bo imel dober med. V trgovini pa poiščimo slovenski med; v primerjavi z drugimi imamo pri nas res visoke standarde kakovosti.«