Pogrešajo devetnajstletnega Marka Torkarja
Ponedeljkov Gourmet Cup Ljubljana – letošnji je bil že osmi po vrsti – je pritegnil rekordno število udeležencev, prišli so številni kuharski mojstri, gostinci, vinarji in dobavitelji. Dan se je začel z bogatim Gourmet zajtrkom, potem sta sledila žreb startnih številk in tekma za Gourmet pokal, kjer se je 97 smučarjev in deskarjev v šestih kategorijah potegovalo za najvišje stopničke. Tekmo je odprl direktor RTC Krvavec Jani Janša, kot predtekmovalec pa se je na progo podal nekdanji profesionalni smučar prostega sloga Filip Flisar, ki je na cilj prismučal kar vzvratno. Skupno je bil najhitrejši Luka Pančur (Arona kreativa), ki si je tako prismučal nepozabno poletno doživetje za dve osebi na Krvavcu, medtem ko je najhitrejši med gostinkami in gostinci, Tadej Prebil (Kavarna Lunca), prejel triletni najem profesionalnega pomivalnega stroja in enoletni najem profesionalnega ledomata. Med vinarji je slavil Domen Jaunik (Vina Jaunik, Limbuš), med deskarji Krištof Orešnik (Grič, Šentjošt nad Horjulom), pri gostinkah pa je bila na prvem mestu Helena Žerovnik (Hotel Planinka, Ljubno ob Savinji), med ženskami skupno pa Hana Stevič iz Hiše čokolade Molinet iz Krope.
Tudi letos so bili na prireditvi pozornosti deležni mladi talenti z gostinskih šol, ki so pod mentorstvom priznanih kuharskih mojstrov navduševali s svojimi ustvarjalnimi jedmi na temo slovenski street food oziroma slovenska ulična prehrana. Tako smo lahko okušali vse od kuhane govedine s kruhovo rolado, hrenom in vinsko omako do rateških Kocovih krapov s karameliziranimi lešniki, rženega kruha s kranjsko klobaso in kislim zeljem, t. i. sirovega bureka s precej dodanimi in zanimivimi sestavinami, govejega burgerja, zapečene potrebušine z ocvirkovim briošem, pikantnim čatnijem in ajdovim cmočkom. Vse ljubitelje z res prefinjenim okusom sta z dodatno animacijo razvajala Johann Schlag, finski šampion v odpiranju ostrig, ki je pripravljal sveže ostrige, in Helmut Schlader, ki je postregel najboljši jesetrov kaviar izpod avstrijskih gora.
Tradicionalni dogodek je organiziralo podjetje Jezeršek gostinstvo v sodelovanju s partnerji dogodka Turizmom Ljubljana, RTC Krvavec in Hišo dobrih vin Koželj.
Druženje na snegu je popestrilo nepričakovano glasbeno presenečenje: udeležence sta kar na strehi objekta Plaže Krvavec presenetila člana zasedbe Retro bend s smučarskim hitom Cik Cak, apres ski zabavo pa je zaključil priljubljeni slovenski pevec in kitarist Samuel Lucas, ki je skupaj s skupino poskrbel za nepozaben zaključek večera.
V torek pa je na Gourmet Večerji na zajli prisotne razvajal gostujoči ljubljanski kuharski mojster, prejemnik Michelinove zvezdice in zelene zvezdice Luka Košir iz restavracije Grič. Gostje so tokat okušali sodobne okuse Ljubljane, za sladico pa je poskrbel Tomaž Bolka iz Gostilne Krištof, ki je s folklorno skupino iz Cerkelj vsem gostom v koči Sonček na Krvavcu pričaral nepozaben večer.