Kažipot

prireditve

Branje v gozdu

Lesce – Turistično društvo Lesce na svetovni dan turizma v okviru Nacionalnega meseca branja vabi na Branje v gozdu, ki bo potekalo v petek, 27. septembra, ob 17. uri na otoku na Šobčevem bajerju v kampu Šobec. Predstavnica Knjižnice A. T. Linharta Radovljica bo brala kratke basni, dramski krožek OŠ Frana Saleškega Finžgarja Lesce bo predstavil izštevanke, predstavnica časopisa Gorenjski glas pa aktualne novice. Dogodek bodo z risanjem v živo dokumentirali člani Likovne sekcije Turističnega društva Lesce.

Trgatev in odprtje Borštnikove kleti

Cerklje – Kulturno društvo Ignacija Borštnika ob podpori Občine Cerklje v petek, 27. septembra, ob 16. uri v okviru praznovanja občinskega praznika vabi na slovesno trgatev potomke Stare trte z mariborskega Lenta in odprtje obnovljene Borštnikove kleti. Prireditev bodo popestrili cerkljanski Gavnarji in recital Borštnikovih pesmi, za veselo razpoloženje bo poskrbel narodnozabavni trio Šubic.

Razstava in film o Zlatorogu

Mojstrana – V Slovenskem planinskem muzeju bo v petek, 27. septembra, ob 19. uri odprtje razstave in projekcija večkrat nagrajenega animiranega filma Legenda o Zlatorogu. Dogodek pripravljajo v sodelovanju s Triglavskim narodnim parkom v počastitev 100. obletnice ustanovitve Alpskega varstvenega parka parka. Razstava in film bosta na ogled še do 25. oktobra.

Šmidova veselica

Koroška Bela – Kulturno društvo Možnar Koroška Bela v soboto, 28. septembra, ob 15.30 vabi na prireditev Koroška Bela skozi glasbo – Šmidova veselica, v spomina na priznanega glasbenika Jožeta Šmida, klarinetista, dirigenta, učitelja glasbe, skladatelja, tekstopisca.

izleti

Izlet na Koroško

Šenčur – Društvo upokojencev Šenčur v četrtek, 26. septembra, vabi na izlet na Koroško, v Libeliče in na Prežihovino. Prijave sprejemajo do 23. septembra oziroma do zasedbe mest v avtobusu, in sicer pri poverjenikih ter na 064 117 135.

Planinsko-pohodniški izlet DU Kranj

Kranj – Društvo upokojencev Kranj v četrtek, 3. oktobra, vabi na Šilentabor, razgledni vrh na Pivškem. Do izhodišča pohoda se bodo udeleženci odpeljali z vlakom. Hoje bo okoli štiri ure, višinske razlike je 300 metrov. Priporočajo visoke čevlje in pohodne palice. Prijave sprejemajo v društveni pisarni do ponedeljka, 30. septembra.

obvestila

Tombola, umovadba, pohod

Šenčur, Naklo, Preddvor – V sredo, 25. septembra, bo v okviru programa medgeneracijskega sodelovanja v Domu krajanov Šenčur družabno popoldne ob igranju tombole z začetkom ob 16.30. V petek, 27. septembra, ob 9. uri bo v Medgeneracijskem centru Naklo umovadba, v Preddvoru pa se bo ob isti uri začel pohod na Sv. Jakoba. Zbirno mesto bo na parkirišču pod ciljem pohodnikov. Za vse aktivnosti so obvezne prijave na 04 280 48 25 ali na mck-prijava@luniverza.si.

Krvodajalska akcija v Cerkljah

Cerklje – V prostorih Gasilskega doma Cerklje bo v četrtek, 26. septembra, terenska krvodajalska akcija. Potekala bo od 7. do 13. ure, darovalce prosijo, da predhodno pokličejo na 051 389 270 ali 030 716 796 ali 051 671 147.

S kolesom do Medvod

Naklo – Društvo upokojencev Naklo v četrtek, 26. septembra, vabi na kolesarjenje na relaciji Naklo–Medvode–Pirniče–Smlednik –Naklo. Start bo ob 9. uri izpred doma upokojencev Naklo.

Markov tek

Žiri – Planinsko društvo Žiri v nedeljo, 29. septembra, vabi na Markov tek v spomin na priznanega žirovskega alpinista Marka Čara. Letošnja izvedba teka bo potekala v smeri Mrzlega vrha, do planinske koče PD Žiri Mrzl'k. Start bo ob 10. uri na koncu vasi Ledinica, cilj in prireditev po teku pa na dvorišču planinske koče. Prijavno mesto bo na parkirišču tovarne Alpina v centru Žirov, in sicer od 9. do 9.45. Po glavnem teku, ob 11.15, bo pod kočo na Mrzlem vrhu tudi otroški tek (za letnik 2014 in mlajše na razdalji 250 m, za otroke letnik 2009 do 2013 na razdalji 650 m). Starši otroke pripeljejo do koče, prijavijo pa jih na startu v Žireh ali na cilju pri koči. Poleg teka z dolžino proge 4,2 kilometra bo organiziran še pohod na Mrzli vrh. Udeleženci se prijavijo in plačajo startnino, nato pa se prosto po označeni poti odpravijo proti cilju, kjer dobijo čaj in malico, hkrati so udeleženi pri žrebanju praktičnih nagrad. Razpis teka in profil proge je objavljen na spletni strani www.pdziri.si.

Dejavnosti za mladino

Jesenice – Občinska knjižnica Jesenice vabi k vpisu v redne dejavnosti za mladino, ki se bodo začele z oktobrom: Berem s kužkom, Bralnica pri Grofici, Brihtina pravljična dežela, Radovednice, Ure pravljic, Ustvarjalne delavnice. Vse mlade bralce vabijo tudi k sodelovanju v projektu Berem z Brihto. Več informacij je na voljo v knjižnici, kamor lahko pokličete na številko 04 5834 201.

Ob dnevu slovenskih lekarn

Kranj – Vsako leto 26. septembra praznujemo dan slovenskih lekarn. Farmacevti, zaposleni v lekarnah, so kot del zdravstvenega tima med drugim odgovorni za zagotavljanje pravilnega in varnega zdravljenja z zdravili. Na to želijo opozoriti tudi z aktivnostmi, ki jih ob praznovanju prirejata Sekcija farmacevtov javnih lekarn Slovenskega farmacevtskega društva in Lekarniška zbornica Slovenije. Letošnji jubilejni 20. dan slovenskih lekarn v ospredje postavlja tarčna zdravila. Knjižica o tarčnih zdravilih bo brezplačno na voljo v vseh enotah Gorenjskih lekarn. Poleg tega bodo v tednu od 23. do 28. septembra na željo strank brezplačno pripravili seznam njihovih zdravil (osebno kartico zdravil) in izvedli osebni posvet s farmacevtom (pregled uporabe zdravil). Brezplačno bodo v enotah Gorenjskih lekarn izvajali tudi meritve krvnega tlaka, telesne teže in višine. Kozmetika Galenskega laboratorija bo na voljo po ugodnejših cenah.

Trajnostno na obisk hribov, voda ...

Preddvor, Bašelj – Občina Preddvor, Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj in Zavod za turizem Preddvor v okviru ETM 2024 vabijo na dogodek S trajnostno mobilnostjo na obisk hribov, voda in kulturne dediščine v občini Preddvor … in do sladke nagrade. Ta ves september vabi, da (hribovsko) naravno in kulturno dediščino občine Preddvor obiščete z okolju in zdravju prijaznim prevozom, v nedeljo, 22. septembra, pa boste za tak obisk na Koči na Lovrencu ter v lokalu pri jezeru Črnava nagrajeni s sladkim presenečenjem. Več informacij o pravilih udeležbe, številu nagrad in drugem na ubrankovic@gmail.com, 040 303 752 ali Facebook strani CTRP Kranj.

Po Martinovi poti

Šenčur – Turistično društvo Šenčur v soboto, 28. septembra, vabi na pohod od Slovenskih Konjic do Ponikve. Skupne zmerne hoje bo od pet do šest ur (20 kilometrov s 500 m višinske razlike). Možne so krajše razdalje. Informacije daje ter zbira prijave (do četrtka, 26. septembra) Rado Snedic na 040 366 382 ali rado.snedic@gmail.com.

Srečanje ob svetovnem dnevu srca

Gozd - Martuljek – Gorenjska podružnica za zdravje srca in ožilja v soboto, 28. septembra, ob svetovnem dnevu srca pripravlja srečanje v Hotelu Špik v Gozdu - Martuljku. Avtobus bo izpred Sloge v Kranju odpeljal ob 9. uri. Udeležba na srečanju vključuje prevoz, kosilo in 3-urno plavanje v Hotelu Špik. Prijave bo do srede, 25. septembra, zbirala Inge Sajovic na številki 031 307 163.

Meritve holesterola, krvnega tlaka in sladkorja

Kranj, Šenčur, Cerklje – Rdeči križ Slovenije, Območno združenje Kranj, bo v septembru znova organiziralo meritve holesterola, krvnega tlaka in sladkorja: v petek, 27. septembra, od 7. do 10. ure na Občini Cerklje.

Dejavnosti za mladino

Jesenice – V Občinski knjižnici Jesenice se bodo 1. oktobra začele redne dejavnosti za mladino. Vabijo k vpisu v delavnice Berem s kužkom, Bralnica pri Grofici, Brihtina pravljična dežela, Radovednice, Ure pravljic in Ustvarjalne delavnice. Prav tako mlade bralce vabijo k sodelovanju v projektu Berem z Brihto. Več informacij dobite v knjižnici, kamor lahko pokličete na številko 04 58 34 201.

Vabilo za člane MDI Kranj

Kranj – Medobčinsko društvo invalidov Kranj člane vabi na sedemdnevno ohranjevanje zdravja v Termah TALASO Hotel in Vile Svoboda v Strunjanu, ki bo potekalo od 6. do 13. oktobra. Prijave sprejemajo v društveni pisarni v času uradnih ur (v torek in četrtek od 15. do 17. ure).

×