Kažipot

Obvestila o dogodkih objavljamo v rubriki Kažipot brezplačno samo enkrat, pošljete jih lahko na e-poštni naslov
kazipot@g-glas.si.

prireditve

Literarno-glasbeni večer

Visoko – KUD Valentin Kokalj Visoko v petek, 18. oktobra, ob 19.30 vabi na literarno-glasbeni večer, posvečen enemu najbolj priljubljenih slovenskih literarnih ustvarjalcev, pesniku in duhovniku Simonu Gregorčiču. Na prireditvi z naslovom Kljubuj usodi!, ki bo potekala v Domu krajanov na Visokem, bodo nastopili recitatorji, pevci Cerkvenega mešanega pevskega zbora Sv. Mihael Olševek in Ljudski pevci Hiše čez cesto.

Turnir v vovkalc

Sovodenj – Turistično društvo Sovodenj vabi na 2. turnir v vovkalc, ki ga organizira v soboto, 19. oktobra, ob 17. uri v kulturni dvorani na Sovodnju. Letos na dogodek vabi dve kategoriji tekmovalcev, odrasle in mlajše med 12. in 18. letom starosti. Prijave sprejemajo na naslovu td.sovodenj@gmail.com do 15. oktobra oziroma do zapolnitve mest. Mladoletni tekmovalci lahko sodelujejo s soglasjem staršev oziroma skrbnikov. Ob prijavi prejmete pravila igre, da boste lahko vadili že doma. Več informacij in pravila tekmovanja so tudi na Facebook profilu Turističnega društva Sovodenj ter v Koledarju prireditev Zavoda Poljanska dolina. Vabljeni tako tekmovalci kot tudi navijači. Za popestritev dogodka bodo učenci turističnega podmladka podružnične šole Sovodenj predstavili različne primere izdelave adventnih aranžmajev.

Ob prazniku krajevne skupnosti

Podnart – Krajevna skupnost in Kulturno društvo Podnart vabita na prireditev ob prazniku krajevne skupnosti, ki jo pripravljata v soboto, 19. oktobra, ob 18. uri v Kulturnem domu Podnart. Osrednji del bo posvečen 60-letnici delovanja Moškega pevskega zbora Podnart, v kulturnem programu pa bosta nastopila tudi godalni kvartet in otroški pevski zbor OŠ Ovsiše.

Gasilska parada, prevzem novega vozila in veselica

Primskovo – PGD Kranj Primskovo v soboto, 19. oktobra, ob 15. uri v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Primskovo vabi na gasilsko parado in prevzem novega gasilskega vozila. V kulturnem programu bodo sodelovali AFS Ozara, Bodeče neže, Kranjski furmani ter Mažoretni in twirling klub Kranj. Ob 19. uri bodo gasilci pod šotorom pred Domom krajanov Primskovo pripravili še veselico z ansamblom Vzrock.

izleti

Planinsko-pohodniški izlet DU Kranj

Kranj – Društvo upokojencev Kranj v četrtek, 17. oktobra, vabi na planinsko-pohodniški izlet, ki vključuje nezahteven vzpon do Ovčjaških klavž in obisk več kot 700 let stare domačije Šturmejce. Hoje bo do tri ure in pol, priporočajo pohodniško obutev in pohodne palice. Odhod s posebnim avtobusom izpred Globusa bo ob 8. uri, postajališča bodo še pri Lonu, Boltezu in na Laborah (Iskra). Prijave sprejemajo v društveni pisarni do ponedeljka, 14. oktobra.

obvestila

Tombola, ustvarjalna delavnica, zvočna kopel

Šenčur, Preddvor, Naklo – V okviru programa medgeneracijskega sodelovanja bodo v sredo, 16. oktobra, trije dogodki: v Domu krajanov Šenčur ob 16.30 tombola, v prostorih Društva upokojencev Preddvor ob 17. uri delavnica izdelave rož iz krep papirja, v Kulturnem domu Janeza Filipiča v Naklem pa ob 18. uri zvočna kopel, pri kateri se zvočni valovi terapevtskih instrumentov, kot so gongi, pojoče sklede in tibetanske skodelice, uporabljajo za ustvarjanje globoke sprostitve. Obvezne prijave na dogodke na tel. 04 280 48 25 ali na e-naslov mck-prijava@luniverza.si.

Brezplačne delavnice na Primskovem

Primskovo – Ljudska univerza Kranj v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Primskovo za krajane Primskovega organizira brezplačne delavnice: tehnike pomnjenja in urjenja spomina (prva bo v ponedeljek, 21. oktobra, ob 17. uri), slikanja (prvo izmed sedmih srečanj bo v torek, 22. oktobra, ob 17. uri), e-storitve, ki olajšajo življenje starejšim (prvo srečanje bo v sredo, 23. oktobra, ob 9. uri, naslednji delavnici pa bosta 30. oktobra in 6. novembra), ples v krogu (prvič v sredo, 23. oktobra, ob 9. uri), eko čistila (v četrtek, 24. oktobra, ob 17. uri). Vse delavnice bodo potekale v Domu krajanov Primskovo, Jezerska cesta 41, Kranj. Prijave zbirajo na naslovu informator@luniverza.si in na številki 04 280 48 00.

Preventivne meritve na Primskovem

Primskovo – Krajevni odbor Rdečega križa Primskovo vabi na meritve krvnega sladkorja, tlaka in holesterola, ki jih bo izvajal v četrtek, 17. oktobra, od 8. do 9. ure v Domu krajanov Primskovo, v prizidku Krajevne skupnosti. Društvo bolnikov z osteoporozo Kranj pa vabi na UV meritve kostne gostote (na petnici), ki bodo v Domu krajanov Primskovo v ponedeljek, 21. oktobra, med 9. in 11. uro.

Šahovski turnir na Primskovem

Primskovo – Šahovski klub Primskovo v četrtek, 17. oktobra, ob 17. uri vabi na osmi mesečni šahovski turnir, ki bo potekal v Domu krajanov Primskovo (v prvem nadstropju).

Puharjev jesenski dan

Kranj – Na igrišču Osnovne šole Janeza Puharja Kranj – Center bo v četrtek, 17. oktobra, med 17. in 19. uro Puharjev jesenski dan z različnimi družabnimi in športnimi dejavnostmi za učence, starše, sorodnike in druge obiskovalce.

Pohod po poteh žitnih polj

Primskovo – Krajevna skupnost Primskovo ob krajevnem prazniku vabi na 7. tradicionalni Pohod po poteh žitnih polj, ki ga organizira v soboto, 19. oktobra, ob 12. uri. Zbiranje in prijava pohodnikov ob 11.30 pred Domom krajanov Primskovo. Pohod se bo zaključil s pogostitvijo.

Nordijska hoja

Kranj – Društvo upokojencev Kranj, sekcija zimski športi, vabi na vadbo nordijske hoje, ki se bo začela v torek, 22. oktobra. Treningi bodo vsak torek in petek od 9. do 11. ure na trim progi Planina Tuš Hrastje.

Spinning članov DU Kranj

Kranj – Kolesarska sekcija pri Društvu upokojencev Kranj člane obvešča, da se bo spinning v Mega centru začel v torek, 22. oktobra. Potekal bo od 9. do 11. ure.

Juliana trail – 17. etapa

Šenčur – Turistično društvo Šenčur v soboto, 19. oktobra, vabi na pohod od Tolmina prek Kolovrata do koče pod Ježo. Skupne zmerne hoje na 12-kilometrski razdalji s 1000 metri višinske razlike bo od štiri do pet ur. Več informacij in prijave (do četrtka, 17. oktobra) na 040 366 382 ali rado.snedic@gmail.com.

Planinsko-pohodniški izlet DU Kranj

Kranj – Zaradi slabe vremenske napovedi je Društvo upokojencev Kranj prestavilo planinsko-pohodniški izlet na Šilentabor, in sicer na četrtek, 24. oktobra. Že prijavljene prosijo, da potrdijo svojo udeležbo, nove kandidate za izlet pa vabijo k oddaji prijave do ponedeljka, 21. oktobra.

predavanja

O kolesarskem vandranju po Avstraliji

Bled – V četrtek, 17. oktobra, ob 19. uri bo v dvorani blejske knjižnice potopisno predavanje Aleša Juvanca o kolesarskem vandranju po Avstraliji, kjer je v slabih dveh mesecih premagal 4.656 kilometrov.

koncerti

Koncert zbora in tamburaškega orkestra

Primskovo – V okviru praznika Krajevne skupnosti Primskovo bosta v četrtek, 17. oktobra, dva koncerta: ob 19. uri bo v Domu krajanov Primskovo nastopil Mešani pevski zbor Musica viva, ob 19.30 pa Tamburaški orkester Folklornega društva Kranj.

razstave

Fotografije na platnu

Duplje – Občina Naklo, KTD Pod Krivo jelko Duplje in Fotografsko društvo Janez Puhar Kranj v torek, 15. oktobra, ob 18. uri vabijo na odprtje razstave fotografij na platnu Viktorja Šmida z naslovom Skrivnostni svet gob, mahov in lišajev. Dogodek bo v galeriji Graščine Duplje v Spodnjih Dupljah, kjer bo ob tej priložnosti nastopila tudi mlada flavtistka Ula Uranič. Ob predhodni najavi bo ogled dobrodelne razstave v korist društva Parkinson Slovenija možen še do 31. oktobra.

Jesen v kranjskih soteskah

Primskovo – Društvo likovnikov Kranj ob prazniku Krajevne skupnosti Primskovo vabi na odprtje slikarske razstave Jesen v kranjskih soteskah, ki bo v sredo, 16. oktobra, ob 18. uri v galeriji Doma krajanov Primskovo, v prizidku Krajevne skupnosti.

×