Gorenjski glas / Foto: Gg

Kažipot

izleti

Kolesarski izlet DU Kranj

Kranj – V torek, 27. avgusta, Društvo upokojencev Kranj vabi na kolesarski izlet na relaciji Kranj–Šenčur–Komenda–Kamnik–Kranj. Na zahtevno pot, dolgo 58 kilometrov, se bodo udeleženci podali z lastnimi opremljenimi kolesi in čeladami ob 8. uri izpred mestnega vodnjaka.

Na pohod v Tamar

Šenčur – Turistično društvo Šenčur v soboto, 31. avgusta, vabi na pohod Kranjska Gora–Tamar–Planica. Skupne zmerne hoje na 12-kilometrski razdalji s 500 metri višinske razlike bo od štiri do pet ur. Informacije daje ter prijave zbira (do četrtka, 29. avgusta) Tomaž Oblak na 040 512 993 ali oblaktom@gmail.com.

Na vrh Špika Hude police

Kranj – Planinsko društvo Iskra Kranj v soboto, 7. septembra, vabi na Špik Hude police, goro v osrčju Zahodnih Julijcev. Hoje bo okoli pet ur in pol, za pristop na vrh pohodniki potrebujejo zanesljiv korak in toliko planinske kondicije, da bodo pot zmogli opraviti brez zdravstvenih težav. Poleg dobre planinske obutve, oblačil za visokogorje in pohodnih palic bodo potrebovali tudi čelado. Hrana in pijača iz nahrbtnika. Odhod s posebnim avtobusom izpred Mercatorja na Primskovem bo ob 5. uri. Prijave zbirata Klemen Ručigaj (051 693 294, klemen.rucigaj@gmail.com) in Uroš Prelovšek (prelovsek@gmail.com, 040 255 163), in sicer do vključno torka, 3. septembra, oziroma do zasedbe mest v minibusu.

Na vrh Brennkogla

Kranj – Planinski društvi Iskra Kranj in Železniki v soboto, 14. septembra, vabita na Brennkogel v Visokih Turah. Odhod posebnega avtobusa bo ob 4. uri izpred Mercatorja na Primskovem, vrnitev pa je predvidena v večernih urah. Za srednje zahtevno visokogorsko pot bodo pohodniki potrebovali zanesljiv korak in dovolj planinske kondicije, da bodo skupno okoli šest ur hoje zmogli brez zdravstvenih težav. Prijave zbirata Uroš Prelovšek (prelovsek@gmail.com in 040 255 163) in Klemen Ručigaj (klemen.rucigaj@gmail.com in 051 693 294), in sicer do torka, 10. septembra, oziroma do zasedbe mest v avtobusu.

obvestila

Na trgatev v Vitovlje

Kranj – Društvo upokojencev Kranj člane vabi na trgatev na turistični kmetiji Ipavec v Vitovljah, ki bo potekala v četrtek, 12. septembra. Trajala bo približno štiri ure, po trgatvi pa bo gospodar trgače povabil na tradicionalno kosilo in jih v zahvalo počastil s sodčkom vina. Odhod avtobusa izpred Mercatorja na Primskovem bo ob 7.30. Prijave sprejemajo v društveni pisarni do srede, 4. septembra.

Ogled mednarodne razstave čipk

Bitnje – Sekcija ročnih del Ivanjščice pri Društvu upokojencev Bitnje - Stražišče v soboto, 14. septembra, vabi na ogled mednarodne razstave čipk v Lepoglavi na Hrvaškem. Odhod avtobusa bo ob 6.30, vstop bo možen na vseh postajah od Virmaš proti Stražišču. Ob vrnitvi ogled stolpa Kristal v Rogaški in kosilo. Več informacij na 040 842 795. Prijave so možne do 27. avgusta.

Vpis v učne programe

Kranj – Univerza za tretje življenjsko obdobje pri Društvu upokojencev Kranj vabi k vpisu v učne programe za študijsko leto od oktobra 2024 do maja 2025: angleščina in nemščina (pri obeh v začetni in nadaljevalni program), umetnostna zgodovina, zgodovina in etnologija ter likovno ustvarjanje. Izobraževanja, ki bodo potekala v društveni predavalnici, bodo začeli oktobra. Prijave zbirajo do 16. septembra v pisarni društva upokojencev (ob ponedeljkih in sredah od 9. do 12. ure), po telefonu (04 236 18 70 in 031 335 141) in elektronski pošti (du.kranj@gmail.com). K učenju in druženju vabijo člane društva in druge upokojence.

predstave

Martin Krpan

Javorniški Rovt – Gledališka skupina Farnega kulturnega društva Koroška Bela v nedeljo, 25. avgusta, ob 20. uri na Pristavi v Javorniškem Rovtu pripravlja ponovitev gledališke predstave Martin Krpan v režiji Gregorja Čušina. Za predvidoma eno zadnjih uprizoritev na prostem prosijo za rezervacije vstopnic na 051 373 917.

 

Obvestila o dogodkih objavljamo v rubriki Kažipot brezplačno, pošljete jih lahko na e-poštni naslov kazipot@g-glas.si.

×